07. maj 2024 kl. 09:49
61 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Jyske Bank/CEO: Aktietilbagekøb sætter prop i opkøb i ell...

Jyske Banks topchef er tilfreds med præstationerne i årets tre første måneder.

- Det er et solidt resultat i den forstand, at det er på niveau med sidste års, hvor vi havde det højeste resultat, vi har haft i et første kvartal nogensinde. Og vi kan se, at der er endnu en gang er god kontrol over kreditkvaliteten, siger Lars Mørch, administrerende direktør i Jyske Bank, til MarketWire.

- Og så vil jeg sige, at det er jo samlet set inden for det, vi har stillet markedet i udsigt. Altså, vi siger jo op til 76 kr. per aktie, og vi lander på 19 kr. her i første kvartal. Det kan man selvfølgelig ikke bare gange med fire. Men vi vurderer, at det ligger inden for det spænd, vi har givet, siger han.

Stenen i skoen er der dog også:

- Hvis der er noget, så ville jeg gerne se et lidt højere aktivitetsniveau.

Banken havde ikke en opjustering med til aktionærerne. I 2023 opjusterede banken ved flere lejligheder - men i år har forventningerne til 2024 været de samme siden sidst i januar.

- Vi synes ikke, at der er noget at skrue på på nuværende tidspunkt. Nu er vi jo også tidligt på året. Og vores første kvartal ligger helt klart inden for de forventninger, vi har - og så skal man også huske på, at der er forventningerne om et faldende renteniveau hen over året, siger Lars Mørch.

AKTIETILBAGEKØB PÅ 1,5 MIA KR

Der er været tørke på fronten med aktietilbagekøb siden sommeren 2022, da pengene er blevet brugt til at vokse - først med køb af den danske afdeling af Handelsbanken i 2022 - og året efter PFA Bank.

Men nu vil banken købe egne aktier for op til 1,5 mia. kr. henover de kommende syv måneder.

- Vi vil egentlig bare leve op til den udbyttepolitik, vi er kom med i forbindelse med vores årsregnskab, nemlig at vi vil betale 30 pct. af det foregående års indtjening ud i kontantudbytte, og så vil vi købe aktier tilbage, sådan så vi stadig har en solid kapitalposition, når vi har købt aktier, siger Lars Mørch.

- Nu har vi fået bygget kapitalen meget solidt op, vi er kommet helt igennem vores opkøb og den indflydelse, det har haft på vores kapital, så nu står vi super stærkt på vej ind i modellen, som vi forestiller os, den skal se ud de næste år, siger bankdirektøren.

Jyske Bank er ikke lige umiddelbart ved at nuppe en endnu en bank, lyder det fra Lars Mørch. Senest har banken været på tale i forbindelse med Coop Bank, der er sat til salg.

- Vi ser ikke nogen opkøb lige foran os, og de banker, der er, som over tid måske kunne være relevante for os at kigge på, er svære for os at købe op med den Totalkredit-aftale, den ligger på nuværende tidspunkt, siger Jyske Banks topchef.

Det er Nykredits aftale med omkring 40 banker om distribution af datterselskabet Totalkredits realkreditlån. Bankerne får årligt milliardbeløb i provisioner for det. - provisionerne de mister, hvis de samtidig samarbejder med andre end Totalkredit.

Jyske Bank, der står bag Jyske Realkredit, har klaget over Totalkredit-aftalen til konkurrencemyndighederne.

Der er endnu ikke kommet en afgørelse i tvisten.

.\\˙ MarketWire



Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her