Europa/aktier: Olieaktier og Deutsche Bank trak ned

20. marts 2017 - 17:53

På det overordnede plan var de europæiske aktiebørser præget af usædvanligt små udsving mandag, hvor olieaktierne som gruppe skilte sig negativt ud efter et fald i oliepriserne.

Det paneuropæiske Euro Stoxx 600-indeks endte med et marginalt fald på 0,1 pct. efter fald i 10 af de 19 sektorer i indekset.

Et fald i oliepriserne satte sit aftryk på olieaktierne, der som gruppe fald 1,0 pct.

Selskabsspecifikt var der noget opmærksomhed om Deutsche Bank, som indledte ugen med et fald på 3,1 pct. efter detaljer om den forestående kapitalrejsning på 8 mia. euro.

Banken oplyste søndag, at den vil sælge 587,5 mio. aktier for 11,75 euro per styk, hvilket er hele 35 pct. under sidste uges lukkekurs for aktien.

Investorerne solgte også ud af Hugo Boss´ aktie, som med et fald på 4,6 pct. lå i bunden af Stoxx 600-indekset.

Det skyldes, at et af Europas største investeringsselskaber GBL afviste at have købt en aktiepost i det tyske modehus. Det var der i februar ellers rygter fremme om, hvilket dengang fik aktien til at stige 6,6 pct.

I Frankrig var der noget opmærksomhed om et par selskaber inden for betalingstjenester. Magasinet La Lettre de l´Expansion skrev, at betalingstjenesten Worldline er parat til at betale 7,5-8 mia. euro for kollegaen Ingenico.

Rygterne blev dog afvist af de involverede selskaber. Ingenico startede dagen med at stige over 4 pct., men efter afvisningerne af rygterne faldt den under startstregen og lukkede 3,2 pct. lavere end fredagens kurs.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 85.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 50  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.