Novo: Fransk diabetesrival ser fortsat prispres i USA - c...

21. april 2017 - 08:18

Hos Novo Nordisks franske rival Sanofi ser man ingen tegn på, at prispresset på insulin og diabetesbehandling i USA lettes. Tværtimod tror selskabets chef for diabetesforretningen, Stefan Oelrich, at det høje niveau for rabatter er kommet for at blive.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Jeg mener, at prispres er her for at blive. Det hedder konkurrence, og vi skal ikke frygte det. Prisen er ikke faldet, men rabatterne er steget, og det høje niveau for rabatter vil ikke gå væk, siger Stefan Oelrich ved en pressebegivenhed i Frankfurt ifølge Børsen.

Sanofi er hårdt ramt på insulinmarkedet, da selskabets populære produkt Lantus, der længe har været verdens bedst sælgende insulinprodukt, er blevet ramt af kopikonkurrence fra Eli Lilly.

I USA har indkøberne haft smag for den billigere kopi, hvilket har medført, at rabatterne er skudt i vejret.

Den franske eksklusion har budt på søde tider for Novo Nordisk, der siden nytår har vundet markedsandele i USA.

Dog lurer en potentiel fare i horisonten for både Novo Nordisk og Sanofi, hvis amerikanerne vælger at ændre rabatniveauet for borgere med lav indkomst, så den kan opnå større rabat ved at blive omfattet af en særlig sygekasse.

Ifølge en analyse fra Credit Suisse kan det koste Novo Nordisk 10 pct. af indtjeningen.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 80.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.