Valuta: Dollar på vej mod værste uge under Trump

19. maj 2017 - 14:35

Den amerikanske dollar er efter kortvarig fremgang torsdag atter kommet på glatis fredag eftermiddag og er på vej mod den værste uge, siden Donald Trump blev valgt til præsident.

Politisk usikkerhed efter beskyldninger tidligere på ugen mod Trump om magtmisbrug har skabt usikkerhed om, hvorvidt han kan blive siddende i hele sin embedsperiode. Samtidig giver den megen modvind til Trump grund til tvivl, om præsidentens mange valgløfter om skattelettelser og investeringer vil kunne føres ud i praksis.

- Markedet frygter, at dereguleringen, skatteincitamenterne og så videre ikke bliver til noget, fordi regeringen har så travlt med at slukke ildebrande som led i skandaler og ikke vil kunne skubbe på for at indfri sine valgløfter, siger valutastrateg i Rabobank Jane Foley til Reuters.

Hun peger desuden på, at uroen om Trump falder sammen med, at markedet har skruet en anelse ned for sine forventninger til en snarlig amerikansk renteforhøjelse. Målt på futures ser markedet 93,8 pct. sandsynlighed for en amerikanske renteforhøjelse i juni, mens sandsynligheden i sidste uge var på 97,5 pct. Også det kan have medvirket til dollarsvækkelsen, lyder vurderingen.

Fredag ved 14.15-tiden koster euro 1,1177 dollar mod 1,1135 dollar torsdag eftermiddag og 1,0921 dollar fredag i sidste uge.

Også over for yen er dollaren slået bak under det politiske stormvejr om Trump i denne uge. Fredag går der 111,25 yen på en dollar mod 113,26 yen fredag i sidste uge.

Det er første gang i fem uger, at dollar er svækket over for yen, hvilket er et tegn på, at risikoappetitten på finansmarkederne har taget et dyk, skriver Reuters.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.