USA/Åbning: Deere trækker til i grønt marked

19. maj 2017 - 15:50

Stigninger har fået tag i det amerikanske aktiemarked fra åbningen fredag, hvor der igen rådes en smule bod på onsdagens udsalgsbølge.

S&P 500-indekset stiger med 0,2 pct., og de to øvrige toneangivende aktieindeks, Nasdaq Composite og Dow Jones, ligger henholdsvis 0,4 pct. og 0,2 pct. højere. Fremgangen følger et comeback til S&P 500 torsdag på 0,4 pct. oven på nedturen på 1,8 pct. onsdag, hvor beskyldninger mod præsident Donald Trump om magtmisbrug medvirkede til de største kursfald i otte måneder.

Fredag virker markedet dog igen til at være lydhør over for mere selskabsspecifikke nyheder. En opjustering fra Deere har løftet producenten af de grønne traktorer med 6,5 pct.

Regnskaberne fra Campbell Soup og Foot Locker falder derimod ikke i god jord hos investorerne. Skokædens indtjening var lavere end forudset, og aktien falder med næsten 17 pct.

Samtidig spilder Campbell Soup lige under 3 pct. efter sit kvartalsregnskab. Selskabet, der er kendt for sine supper på dåse, men også sælger blandt andet kiks, skuffede med indtjeningen i regnskabsårets tredje kvartal. Samtidig sænkes omsætningsforventningerne, mens indtjeningsforventningerne præciseres i den øvre ende af prognoseintervallet.

Også tøjkæden Gap er lidt overraskende åbnet 0,8 pct. lavere efter at have ligget over 4 pct. højere i handelen op til børsens åbning. Selskabet landede en indtjening per aktie på 0,36 dollar i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18. Analytikere havde ventet 0,29 dollar ifølge Bloomberg News.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.