Fredagens obligationer: Renten trak en spids højere

19. maj 2017 - 17:06

Små rentestigninger fik tag i det danske obligationsmarked fredag, da stigninger på aktiemarkederne gav investorerne god grund til at krybe ud af de rentebærende papirer og søge andre græsgange.

Der var dog tale om så små justeringer, at boligejere næppe bør frygte næste uges auktioner i forbindelse med rentetilpasning af lån per 1. juli.

Den politiske uro over USA´s præsidents, Donald Trumps, påståede embedsmisbrug var dæmpet, og økonomiske nøgletal syntes igen at finde vej øverst på investorernes dagsorden.

Vigtigst fredag var eftermiddagens forbrugertillidstal fra eurozonen. Humøret viste tegn på bedring for tredje måned på stribe. Indekset steg til minus 3,3 fra minus 3,6 i april, og selv om det var lidt værre end analytikernes forventning om en forbedring til minus 3, bekræftede det trods alt billedet af, at eurozonens økonomi så småt er på vej til at lægge krisen bag sig.

Den tiårige danske rente endte i 0,63 pct. Det var 1 basispoint højere end torsdag, men et fald på 4 basispoint i løbet af ugen, der var præget af ekstra uro og kurstumult på finansmarkederne på grund af Trumps mange sager.

Senest har det dog skabt lidt ro, at den bredt respekterede tidligere FBI-chef Robert Mueller er sat til at efterforske eventuel russisk indblanding i Trumps præsidentkampagne.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.