Europa/aktier: Svensk børsdebutant tog raketten

19. maj 2017 - 18:00

Stigningerne havde godt tag i de europæiske aktiemarkeder fredag efter de seneste dages fald, der følge Bloomberg ikke er set værre siden januar. I Sverige samlede interessen sig især om børsgensynet med Munters.

Munters, der laver affugtere og luftbehandlingsløsninger, blev købt af børsen i 2010 og har haft syv år under Nordic Capitals vinger, inden sit børscomeback. Det skete med pomp og pragt, da selskabet lukkede med en stigning på 20 pct. i forhold til udbudskursen.

I det brede marked genvandt Europa Stoxx 600-indekset 0,6 pct. efter fald på henholdsvis 0,5 pct. torsdag og 1,2 pct. onsdag.

Detailvirksomheden Dufry med base i Schweiz var blandt højdespringerne og steg næsten 5 pct., efter at Richemont meldte sig som storaktionær med en aktiepost på 5 pct.

Også den tyske gødningsvirksomhed K+S steg på nyt om ejerkredsen. Selskabets topchef har tidligere varslet, at han er på udkig efter en langsigtet investor, som et værn mod investorer der spekulerer i aktiefald. Fredag gik der så medierygter om, at CVC Capital kan være interesseret i at gå ind i ejerkredsen med en større aktiepost, hvilket sendte K+S i vejret med 3,6 pct., også selv om CVS over for Bloomberg afviste at have drøftet en aftale.

I London var Aston Martin i overskrifterne på grund rygter på Bloomberg om en mulig børsnotering allerede i 2018. Den konkurrerende muskelbilproducent Ferrari overhalede torsdag Fiat målt på markedsværdien.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.