Europa/aktier: Pæne plusser over hele linjen

19. maj 2017 - 13:12

Det går fremad på de europæiske aktiemarkeder fredag middag efter den seneste tids fald, der målt over tre børsdage ifølge Bloomberg ikke er set værre siden januar.

Selv aktier med eksponering mod Brasilien gør comeback efter et styrtdyk torsdag på den brasilianske børs, der reagerede på rygter om, at præsident Michel Temer har medvirket til korruption.

Den spanske teleaktie Telefonica, der har en del forretning i Brasilien, retter sig 1,8 pct. oven på et fald på 1,3 pct. torsdag. Desuden ligger den franske supermarkedskæde Casino, der også driver forretning i Brasilien, til en gevinst på 1,4 pct. efter et fald på 4,8 pct. torsdag.

I det brede marked genvinder Europa Stoxx 600-indekset 0,5 pct. efter fald på henholdsvis 0,5 pct. torsdag og 1,2 pct. onsdag.

Detailvirksomheden Dufry stiger med 7 pct. og ligger bedst til blandt Stoxx 600-medlemmerne, efter at Richemont har meldt sig som storaktionær med en aktiepost på 5 pct.

Også den tyske gødningsvirksomhed K+S stiger på nyt om ejerkredsen. Selskabets topchef har tidligere varslet, at han er på udkig efter en langsigtet investor, som et værn mod investorer, der spekulerer i aktiefald. Ifølge Bloomberg er der rygter om, at CVC kan være interesseret i at gå ind i ejerkredsen med en større aktiepost. K+S stiger med 3,8 pct.

I Stockholm gør Munters en god figur på sin første børsdag. Selskabet, der laver affugtere og luftbehandlingsløsninger, ligger ved 13-tiden til en stigning på 22 pct. i forhold til udbudskursen.

I London har premierminister Therasa Mays løfte om at bygge 1,5 mio. nye boliger i perioden frem til og med 2022 løftet byggevirksomhederne Persimmon og Taylor Wimpey, skriver Reuters. Persimmon ligger 1,2 pct. højere og Taylor Wimpey ligger 1,1 pct. højere.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 39  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.