Læsetid: 1,3 minutter

Glem ikke skatten – den er vigtig

Når du investerer, er der mange ting at tage højde for. Skat er en af de vigtige. Den har nemlig stor betydning for, hvor meget du får ud af dine investeringer. Desværre er skatten ikke altid lige nem at gå til. Sydinvest har derfor udarbejdet en folder, hvor du får hjælp til at tackle beskatningen af dine investeringer.

Når du sidder og gør resultatet af dine investeringer op, har du forhåbentlig et lille smil på læberne, hvis alt er gået, som det skulle. Men det kan sagtens være, at smilet stivner lidt, når du skal til at betale skat af fortjenesten.

Derfor er det vigtigt at tænke på skatten, allerede inden du investerer. Stil dig selv følgende spørgsmål: Skal jeg have udbytte udbetalt? Skal jeg sælge på trods af et mindre tab for modsat at få fradrag i indtægterne? Skal afkastet indgå som en del af kapitalindkomsten eller som en del af aktieindkomsten?

Der er mange spørgsmål at tage stilling til, og kunsten er at planlægge sine investeringer bedst muligt for at optimere sine skatteforhold og få en optimal udnyttelse af sine eventuelle tab og gevinster.

Information om skatteregler

Egentlig burde det være så enkelt. Tjener man penge på sine investeringer, skal man betale skat af fortjenesten. Taber man penge, kan man trække tabet fra i fremtidige investeringsindtægter.

Men enkelt er det desværre på ingen måde.

Sydinvest laver hvert år en skattefolder om de generelle regler om beskatning af investeringsbeviser både for personer og selskaber. Den kan du finde her.

Ændringer på hjemmesiden

Sker der ændringer af beskatningen af investeringsbeviser, informerer vi om det på vores hjemmeside og i vores medlemsblad, Horisont. På sydinvest.dk kan du også læse mere om skattekurser, udbetalte udbytter og lignende.

Du kan også finde generelle oplysninger på www.skat.dk