Obligationer/middag: Renten flirter med laveste lukkeniveau

Dato: 11. jan. 2019 kl. 11:44
På en fredag uden de store makroøkonomiske input i kalenderen tager renteniveauet i Danmark et lille dyk. Renten på det tiårige danske statspapir falder ved 11.30-tiden med omkring 2 basispoint til 0,15 pct.

Det betyder, at niveauet er tæt på det laveste lukkeniveau for statspapiret hidtil. Det blev nået i starten af januar, da renten ramte 0,14 pct.

Stort set eneste input fra nøgletalsfronten kommer fredag fra den anden side af Atlanten. Her lander der tal for den amerikanske kerneinflation i december. Der ventes en stigning på årsbasis på 2,2 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.

- I dag er forholdsvis let på kalenderfronten. Vi får dog et enkelt vigtigt nøgletal i form af de amerikanske inflationstal. Vi venter, at kerneinflationen i USA i december steg 0,2 pct. på månedsbasis svarende til en uændret kerneinflation på årsbasis på 2,2 pct.

- Det er i tråd med konsensusforventningen. Vi regner med et meget beskedent bidrag fra kerneinflationen for varer, selv om den steg pænt i oktober og november, skrev Nordea Research i en kommentar inden markedets åbning.

Fra morgenstunden er der fredag kommer tal for den danske industriproduktion i november. Den faldt med 0,5 pct. sammenlignet med oktober, hvor den steg 1,0 pct. fra måneden før./ritzau/Finans

Tilbage