UK: Økonomien skrumpede i december op til brexit - NY

Dato: 11. feb. 2019 kl. 10:57
Væksten i den britiske økonomi bremsede gevaldigt op i december, hvor økonomien reelt set skrumpede med 0,4 pct. fra november.

Det er en overraskelse for økonomer, der havde ventet, at bruttonationalproduktet var uændret fra november, viser en rundspørge blandt økonomer foretaget af Bloomberg News.

I november voksede økonomien med 0,2 pct.

Foreløbige tal for bruttonationalproduktet i fjerde kvartal viser en vækst på 1,3 pct. på årsbasis mod ventet 1,4 pct. På kvartalsbasis voksede økonomien med 0,2 pct. mod ventet 0,3 pct. ifølge Bloomberg News.

Chefanalytiker i Dansk Industri Allan Sørensen hæfter sig blandt andet ved, at erhvervsinvesteringerne faldt med 1,5 procent i fjerde kvartal og nu ligger 3,7 procent under niveauet et år tidligere.

- Britisk erhvervsliv har nu reduceret investeringerne fire kvartaler i træk. Brexit giver usikkerhed og udsigt til lavere vækst, hvilket får virksomhederne til at holde igen med nye investeringer, skriver han i en kommentar.

På valutamarkedet er det britiske pund svækket til 1,2905 dollar fra et niveau omkring 1,2930 dollar, umiddelbart før nøgletallene blev offentliggjort.

/ritzau/Finans

Tilbage