Torsdagens obligationer: Renten endte med stigning efter ...

Dato: 11. jul. 2019 kl. 17:08
Den tiårige danske statsrente fik i løbet af eftermiddagen vendt det lille indledende rentefald til en stigning torsdag, hvor udmeldinger fra den amerikanske centralbankchef og nye inflationstal var i fokus.

Torsdag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,19 pct., og det er 4 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag, hvor renten ligeledes steg 4 basispoint i løbet af dagen.

Der var torsdag fortsat fokus på udmeldingerne fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der talte i Kongressen i USA onsdag. Her kunne han fortælle, at centralbankledelsen har diskuteret en lempeligere pengepolitik.

Powell understregede, at banken er åben for at sænke renten, og markedet tror, at det er sandsynligt allerede på mødet i slutningen af juli.

Ses der på pengemarkedets futurespriser, er sandsynligheden for en nedsættelse på 50 basispunkter steget til 30 pct., mens de resterende 70 pct. er for en rentesænkning på 25 basispoint.

FOKUS PÅ USA-INFLATION

En af dagens hovedbegivenheder var den amerikanske inflationsrapport, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag dansk tid.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg de 2,1 pct. i juni i forhold til et år forinden. Det er den største fremgang i halvandet år, skriver Reuters.

Økonomerne havde forud for offentliggørelsen ventet en stigning på 2,0 pct., viser data fra Bloomberg News.

Ifølge Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, kan dagens tal være en retningspil for udviklingen i PCE-kerneinflationen, som den amerikanske centralbank, Fed, bruger som et parameter, når pengepolitikken skal fastlægges.

- Fed har allerede reageret på kombinationen af lavere inflationspres og svagere økonomiske nøgletal. Fed signalerede på rentemødet i juni, at centralbanken er parat til at "gøre hvad der er passende for at holde liv i det amerikanske opsving." Det har fået investorerne til at vente snarlige rentenedsættelse i USA, skriver han i en kommentar.

Eftermiddagen bød også på nyt om antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge. 209.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det var færre end de 221.000 nytilmeldte ledige, som økonomerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Torsdag morgen landede desuden de endelige tal for inflationen for juni i eurozonens største økonomi - den tyske. De var som ventet uændrede i forhold til den foreløbige opgørelse. Inflationen var på 1,6 pct., mens forbrugerpriserne steg 0,3 pct. på månedsbasis.

/ritzau/Finans

Tilbage