Onsdagens aktier: Hug til børsdebutant i grønt marked

Dato: 09. okt. 2019 kl. 17:04
Endnu en gang var forhandlingerne mellem Kina og USA i denne uge i fokus - og onsdag gav det udsving i det danske eliteindeks.

Samtidig blev det en hård opstart for børsdebutanten Nordic Transport Group (NTG), der havde første handelsdag.

Eliteindekset endte med stige efter at have startet dagen ud i rødt. C25-indekset øgede med 0,1 pct. til 1114,0 onsdag.

- Generelt har nyhedsstrømmen været relativ beskeden. Det er derimod handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der har præget hele ugen og også gør det i dag, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

- De to foregående dage har der været modvind med de stikpiller, der er kommet fra parterne. Men nu er der håb om, at der kommer noget ud af handelsforhandlingerne, der går i gang torsdag og slutter fredag, siger han.

Det danske aktiemarked klarede sig ikke helt så godt som de store europæiske, der steg med op til 1 pct.

- De lande, der har store cykliske sektorer som eksempelvis Tyskland, kommer bedre ud af dagen, end vi gør. Vi ser også, at det er de cykliske aktier herhjemme som Mærsk, DSV og FLS, der klarer sig godt i dag, siger Christian Thatje.

A.P. Møller-Mærsk endte da også i toppen af eliteindekset, hvor B-aktien steg med 1,2 pct. til 7476 kr. Der var også en nyhed fremme om, at ABG Sundal Collier løftede kursmålet for aktien i Mærsk med 200 kr. til 8100 kr. med en fortsat anbefaling på "hold".

DSV Panalpina steg med 1,1 pct. til 628 kr., og FLS øgede med 0,8 pct. til 256,30 kr. onsdag.

NTG DEBUTEREDE PÅ BØrsenn

Tilbage