Aktier/åbning: Novo Nordisk stiger efter FDA-nyt i grønt ...

Dato: 17. jan. 2020 kl. 09:14
Novo Nordisk er igen på investorernes radar fredag morgen, hvor medicinalselskabet har placeret sig helt i toppen af det danske eliteindeks.

C25-indekset kommer godt fra start fredag med en stigning på 0,9 pct. til 1283,66, og det er blandt andet GN, Demant og Novo Nordisk, der trækker godt op.

Novo Nordisk stiger 1,7 pct. til 417,10 kr., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, torsdag aften godkendte en udvidelse af indlægssedlen til GLP 1-midlet Ozempic.

Det betyder, at det nu også fremgår af indlægssedlen, at diabetesmidlet også har en positiv effekt over for hjertekarsygdomme.

Novo Nordisk fik torsdag ligeledes en tilføjelse til indlægssedlen for selskabets nye diabetespille, Rybelsus, som oplyser, at midlet er sikkert at bruge i forhold til hjertekarsygdomme.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har dog ikke givet grønt lys til at fortælle patienterne, at diabetespillen har en direkte positiv effekt over for hjerte-kar-sygdomme.

ENDNU EN SÆNKET CHR. HANSEN-ANBEFALING

Chr. Hansen må igen se til, mens et finanshus sænker anbefalingen for selskabets aktie i kølvandet på regnskabet for første kvartal, der blandt andet skuffede med en nedjustering af den langsigtede vækstforventning.

Denne gang er det britiske Barclays, de har sænket anbefalingen til "undervægt" fra "ligevægt", og samtidig barberes kursmålet til 450 kr. fra 540 kr., viser data fra Bloomberg News.

Fredag morgen er aktien bundskraberen i C25-indekset efter et fald på 1,1 pct. til 492,40 kr.

Jyske Bank har også fået sænket anbefalingen til ”hold” fra tidligere ”køb” af finanshuset SEB Equities, men kursmålet fastholdes på 254 kr.

Det er også med til at sende bankaktien med bunden af indekset, da den starter med et fald på 0,4 pct. til 255,20 kr.

LØFTEDE KURSMÅL FOR VESTAS OG COLOPLAST

Vestas starter omvendt fredagen med en stigning på 1 pct. til 661,80 kr.

Vindmølleproducenten har fået løftet kursmålet af Société Générale til 670 kr. fra 625 kr. Anbefalingen er uændret ”hold”, viser data fra Bloomberg News.

Coloplast har også fået løftet sit kursmål med 14 pct. til 685 kr. fra førhen 600 kr. af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Anbefalingen er dog fortsat "neutral" for aktien, der fredag stiger 0,3 pct. til 851,20 kr.

PANDORA SLUTTEDE HELT I TOP

Smykkeselskabet Pandora fik et løft på 4,2 pct. torsdag, og aktien fortsætter frem fredag morgen for fjerde dag i træk.

Fremgangen torsdag tog til, parallelt med at en amerikansk Pandora-forhandler tordnede i vejret på børsen i USA.

Smykkekæden Signet, der sælger Pandora-smykker gennem kæden Jared, sluttede lige over 40 pct. højere på børsen i USA torsdag, efter at selskabet opjusterede forventningerne en spids efter julesalget.

Den sammenlignelige salgsvækst blev i juleperioden på 1,6 pct. for hele Signet-koncernen, men for kæden Jared var der dog tale om et fald i det sammenlignelige salg på 3,5 pct.

Fredag stiger aktien 0,6 pct. til 372,30 kr.

Uden for C25-indekset får Vestjysk Bank positiv opmærksomhed, efter at selskabet fredag morgen har opjusteret forventningerne til hele 2019 efter høj konverteringsaktivitet.

Vestjysk Bank ser nu overskuddet efter skat lande mellem 470-480 mio. kr. Tidligere så banken et resultat efter skat i niveauet 420-460 mio. kr. efter en opjustering af forventningerne i oktober 2019.

Investorerne kvitterer for nyheden ved at sende aktien op med 1,3 pct. til 3,12 kr. efter kort tids handel.

Vestjysk Bank offentliggør årsrapport for 2019 den 20. februar.

/ritzau/Finans

Tilbage