23. jun. 2021 kl. 11:36
57 visninger

Aktier/middag: Pandora stryger til tops efter kursmål i r...

Pandora tager onsdag endnu en gang teten i et relativt roligt C25, der ved middagstid er faldet lidt tilbage efter en let positiv start.

Der er igen fokus på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, efter at Fed-chefen Jerome Powell tirsdag i en tale til Repræsentanternes Hus antog en mere dueagtig tone og slog fast, at centralbanken bestemt ikke har travlt med at stramme pengepolitikken.

Talen kom oven på sidste uges rentemøde, hvor Federal Reserve fremskrev sine postpandemiske renteforhøjelser til at starte i 2023. Det skabte uro i markedet og sendte aktierne ned, men i denne uge er der igen mere ro på.

- Det har ligget rimeligt stabilt og fredfyldt. Der er kommet lidt ro omkring renten, og Fed har kunnet berolige markedet om, at der ikke er grund til at gå i panik, og markedet har købt ind på, at inflationspresset er af midlertidig karakter. Det har skabt en periode med ro på, og det er også det, vi ser i dag, lyder det fra Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

C25 ligger ved middagstid med et fald på 0,4 pct. i indeks 1832,81.

PANDORA TIL TOPS EFTER KURSMÅLSLØFT

Der er igen god stemning omkring det danske smykkeselskab Pandora, der onsdag endte i toppen af C25 efter en positiv analyse fra Nordea.

Onsdagen startede ellers med et lille dyk til Pandora, men ved middagstid har aktien taget revanche.

Norske DNB har løftet sit kursmål for smykkeaktien til 840 kr. fra 750 kr. og gentaget anbefalingen "hold".

- Nordeas rapport var med til at sende den op i går, og det er generelt en tendens, at analytikerne har skruet op for estimaterne, i takt med at vi har fået nogle positive meldinger fra Pandora på deres handelsopdateringer, siger Martin Munk.

ØRSTED IGEN RAMT AF SÆNKET KURSMÅL

Tirsdag havde energiselskabet Ørsted en svær dag efter et sænket kursmål fra Deutsche Bank, og onsdag er der igen negativt fortegn ud for en analyseændring for selskabet.

Amerikanske Jefferies har således sænket sit kursmål for Ørsted til 890 kr. fra 950 kr., og ifølge data fra Bloomberg News er den neutrale anbefaling "hold" samtidig fastholdt.

Ørsted-aktien gik frem fra start, men har ved middagstid endnu en gang fundet sig til rette i det røde felt af C25-aktier med et fald på 0,6 pct. i 862,60 kr.

NORDEA VENTER MÆRSK-OPJUSTERING

Onsdag hopper flere analytikere med på opjusteringsbølgen hos Mærsk, da Handelsbanken har lagt 1000 kr. oven i sit kursmål for aktien, så det nu lyder på 20.000 kr. og en fortsat købsanbefaling, mens også Nordea er ude med en analyse.

Her skriver banken, at den venter en opjustering fra rederiet og hæver også kursmålet til 12.000 kr. fra 11.500.

Anbefalingen "sælg" bliver dog gentaget, og Nordea skriver ifølge PLX, at man venter, at indtjeningen vil normalisere sig i takt med at containermarkedet falder til ro.

Den betragtning er Martin Munk enig i, omend normaliseringen tager længere tid end ventet.

- Det er en tendens, vi har set, at analytikerne har løbet lidt efter med kursmålene i takt med at ratemarkedet bare forblive superstærkt. Mærsk har selv sagt, at de regner med, at markedet forbliver stærkt året ud, og vi har også set tendenser til, at kapaciteten bliver forøget. Det er vores holdning, at markedet bliver normaliseret, men vi må erkende, at det har trukket noget længere ud, end vi havde ventet, siger Martin Munk. Hos Jyske Bank er der også en "reducer"-anbefaling.

Mærsk B-aktien ligger onsdag relativt stille med et lille fald på 0,3 pct. i 18.055 kr.

FLERE KURSMÅLSLØFT I SPIL

Der er onsdag analytikernyt til blandt andet GN, Maersk Drilling og Nordea, der alle har fået løftede kursmål.

GN har af Citigroup fået løftet sit kursmål til 640 kr. fra 600 kr., skriver nyhedsbureauet Reuters.

GN ryger dog helt til bunds i C25-indekset med et fald på 3,1 pct. til 533,80 kr.

Blandt sidepapirerne har både Nordea og Maersk Drilling også fået højere kursmål - begge fra amerikanske JPMorgan.

For Nordea har storbanken løftet sit kursmål til 88,11 kr. fra 73,56 kr., og samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Nordea-aktien stiger 1,3 pct. til 69,73 kr.

Maersk Drilling kan glæde sig over et løft i kursmålet til 280 kr. fra 224 kr. Aktien i borerigselskabet stiger 2,4 pct. til 261,80 kr.

Ifølge PLX AI har svenske SEB i øvrigt skruet sit kursmål for Royal Unibrew op til 900 kr. fra 850 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

Unibrew-aktien stiger 0,7 pct. til 801,60 kr.

Danske Bank har desuden regnet sig frem til et nyt kursmål for NNIT-aktien, der ved middagstid stiger 2,6 pct. til 127,40 kr.

Det nye kursmål lyder på 140 kr. mod tidligere 124 kr., og anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

/ritzau/Finans

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet