24. jun. 2022 kl. 07:44
23 visninger

Aktier/tendens: Mærsk i fokus efter nedsabling - grøn sta...

A.P. Møller-Mærsk kan komme under pres på deprimerende analysenyt fredag, hvor også Danske Bank, Vestas og Genmab har været til gennemsyn.

Samlet peger det dog på en positiv åbning, da futures for det tyske Dax-indeks stiger 0,8 pct., hvilket plejer at være en god indikator for, hvordan det vil gå herhjemme. Oveni ligger futures for de tre ledende indeks i USA til plusser mellem 0,5 og 1,0 pct. efter en grøn lukning torsdag.

- Der er fremgang på aktiemarkederne, hvor investorerne tager bestik af økonomiske nøgletal, som peger på vækstafmatning, og Federal Reserve-chef Jerome Powells høgeagtige toner. I går var dårlige nøgletal gode nyheder på de finansielle markeder, skriver Nordea.

- Udsigten til en lavere efterspørgsel letter trykket på økonomien, og det ses klart gennem de faldende priser på adskillige råvarer. Dertil er rentemarkedet faldet tilbage, da investorerne vurderer, at den amerikanske centralbank vil være mere påpasselig med at stramme pengepolitikken, skriver banken men påpeger også, at det er svært at forestille sig, at den amerikanske centralbank vil ændre fuldstændig kurs her på kort sigt.

Torsdag lukkede det danske eliteindeks, C25, med et fald på 0,6 pct. til 1554,96. For en uge siden gik eliteindekset på weekend i 1524,70 - så set over ugen er indekset steget med knap 2 pct.

MÆRSK I STORMVEJR

Deutsche Bank har haft forstørrelsesglasset fremme og har set nærmere på potentialet for Mærsk. Og det har betydet, at storbanken har sat kursmålet ned med næsten en fjerdedel til 17.027 kr fra 22.500 kr., mens banken fastholder anbefalingen "hold".

Aktien faldt 2,1 pct. torsdag til 16.535 kr.

Også Vestas har fået skruet ned for kursmålet - af finanshuset JP Morgan - til 143 kr. fra 150 kr., mens at anbefalingen "undervægt" bliver fastholdt.

Aktien faldt 3,7 pct. torsdag til 168,14 kr.

Modsat har Genmab fået en ny analytiker på listen, da finanshuset BMO Capital Markets har indledt dækning med den neutrale anbefaling "market perform".

Kursmålet for aktien er samtidig sat til 2445 kr., hvilket indikerer et positivt potentiale på 13 pct. i forhold til Genmabs lukkekurs torsdag i 2163 kr., hvor aktien steg 0,6 pct.

Der er også analysenyt til Danske Bank, der har fået hævet anbefalingen hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet forbliver 151 kr.

Aktien faldt 2,6 pct. torsdag til 105,45 kr.

Også Rockwool er blevet målt og vejet - af Carnegie - der snitter kursmålet til 3150 kr. fra 3600 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" hos investeringsbanken, der er blandt dem, der ser mest positivt på aktien.

Rockwool-aktien steg torsdag 1,9 pct. til 1597 kr.

VACCINER TIL BØRN

Bavarian Nordics vaccine mod abekopper skal også kunne gives til børn. Det ønsker det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse, CDC, skriver Bloomberg News ud fra kommentarer fra CDC til et ekspertpanel.

Myndighederne, som konstaterer, at omkring halvdelen af alle smittetilfælde sker lokalt i USA, oplyser desuden, at man har et lager på 36.000 doser af Bavarians Jynneos-vaccine, mens yderligere 150.000 doser leveres inden for de kommende uger og samlet 500.000 doser ankommer i løbet af i år.

En aktie i Bavarian steg 0,8 pct. torsdag til 239,50 kr.

.\\˙ MarketWireCharlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet