Argentinsk opposition vinder præsidentvalg

Visninger: 1094 Dato: 29. okt. 2019 kl. 11:15

Det nyligt afholdte argentinske præsidentvalg endte som forventet med en sejr til Alberto Fernandez. Spørgsmålet er nu, hvilken vej den kommende præsident vil tage landet.

Resultatet fra valget i Argentina viser, at Fernandez fik 48 % af stemmerne, hvilket er nok til at undgå en anden valgrunde. Præsident Mauricio Macri fik 40 % af stemmerne, hvilket var mere end forventet, men stadig ikke nok. Parlamentsvalget ser ud til at give opbakning til Fernandez, som dog skal finde støtte hos nogle af parlamentets mindre grupperinger for at have flertal.

Hvad er fremtiden for Argentina?
Det store spørgsmål er nu, hvad Fernandez har tænkt sig, at der skal ske med landets statsobligationer. Han har selv nævnt en restrukturering, som man så i Uruguay i 2003, hvilket vil indebære en forlængelse af løbetiden og dermed give Argentina mere tid til at få styr på økonomien. Men er Fernandez også villig til at gennemføre den anden del af Uruguay-løsningen, hvilket er økonomiske reformer?

Argentina har været nærmest reform-resistent som var landet beklædt med teflon, og vi tvivler på, at Fernandez er villig til at foretage nogen form for meningsfyldte reformer, hvis ikke den Internationale Valutafond (IMF) tvinger ham. Man skal huske på, at den kommende vicepræsident Cristina Kirchner i sin periode som præsident modsatte sig reformer og gjorde landets problemer værre.
De argentinske statsobligationer faldt med ca. 4 % som konsekvens af valgresultatet. Alle Sydinvest HøjrenteLande-afdelinger har argentinske statsobligationer i porteføljen i mindre grad.

For Sydinvest af senioranalytiker Hans Christian Bachmann, Sydbank

Tilbage