24. jun. 2022 kl. 06:45
14 visninger

Asien: Grønne markeder på vej mod måneders første ugentli...

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en bred vifte af plusser fredag morgen, hvor de regionale indeks er på vej mod den første ugentlige stigning i en måned.

Investorerne synes at satse på, at centralbankerne vil bringe inflationen under kontrol, selvom frygten for vækstnedgang tynger råvaresektoren. Det ses blandt andet i kobberprisen, der som eksponent for økonomisk produktion falder 3 pct. i Shanghai og er på vej mod det største ugentlige fald siden den pandemi-drevne finansmarkeds-nedsmeltning i marts 2020.

- Selv om markedets bekymringer om en brat afmatning er synderen bag de seneste fald i råvaremarkedet, føles lavere råvarepriser som lige præcis det, der skal til, for at genoprette den globale økonomi, siger markedsstrateg Brian Daingerfield fra NatWests ifølge Reuters.

MSCI´s bredeste indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 1 pct., og de amerikanske aktieindeksfutures indikerer plusser i de tre store aktieindeks på 0,6-1,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

De japanske investorer følger trop i forhold til både den positive udvikling på Wall Street torsdag samt futuresmarkedet fredag morgen.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 1,0 pct., og det brede Topix-indeks ligger med et plus på 0,6 pct.

De kinesiske aktieinvestorer er med på vognen, ikke mindst efter tegn på at Beijings tidligere hårde kurs mod techsektoren er ved at aftage.

Det får spekulative shortsælgere til at afvikle positioner i blandt andet Alibaba, der stiger over 5 pct. på børsen i Hong Kong. Dermed er aktien steget over 12 pct. på to dage.

Også den kinesiske præsident Xi Jinpings bemærkning forleden om lancering af "mere effektive foranstaltninger" for nå de økonomiske mål er med til at katalysere den positive stemning.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og også CSI 300 øger 0,6 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong sideløbende stiger 1,5 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser er der et plus i Taiwans Taiex-indeks på 0,7 pct., Kospi-indekset i Seoul stiger 1,8 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,3 pct.

Det australske ASX-indeks ligger kort før børsen i Sydneys lukketid med et plus på 0,4 pct.#

Indeks                   Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225                         1,0

Topix                              0,6

Hongkongs Hang Seng                1,5

China Shanghai Composite           0,4

China CSI 300                      0,6

Taiwan Taiex                       0,7

Sydkoreas Kospi                    1,8

Indiens BSE Sensex                 0,8

Singapores STI                     0,3

Sydney ASX 200                     0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 6.15.

.\\˙ MarketWireFlemming Kruhøffer +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet