Bæredygtige investeringer
er på vej frem

Visninger: 4587 Dato: 25. apr. 2019 kl. 14:20

Danske investorer efterspørger bæredygtige investeringer, og med flere nye fonde på markedet har investorerne nu et bredere udvalg at vælge imellem.

Flere og flere investeringsforeninger tilbyder investeringer i bæredygtige selskaber, og samtidig tilkendegiver de danske investorer, at det er et ønske at kunne investere ansvarligt. Ifølge en analyse fra 2018 udarbejdet for Finans Danmark har mere end 80 % af de danske investorer i nogen eller høj grad interesse for bæredygtige investeringer.

”Investerer man på det danske aktiemarked, vil de fleste selskaber have godt styr på deres corporate governance-tiltag - ligesom de også har de gode produktionsfaciliteter,” udtaler fondsdirektør Niels Skovvart. ”Som investor er det dog vigtigt at sprede sine investeringer, så man ikke kun investerer i et relativt lille marked som det danske. Og ude i verden er det en del sværere at følge med i, hvor bæredygtige virksomhederne er.”

Fordele hos professionelle institutter
Sydinvest har større mulighed for at følge virksomhederne end de fleste private investorer, men opgaven er alligevel udliciteret til analysebureauet Sustainalytics.

Sustainalytics er et af verdens største selskaber inden for ansvarlige og bæredygtige investeringer. Selskabet udarbejder selskabsanalyser på baggrund af bredt anerkendte nøgletal inden for bæredygtighed. De sender også medarbejdere i felten for at overbevise virksomhederne om, at der er nogle ting, der skal forbedres.

”Vi har igennem mange år brugt Sustainalytics i vores arbejde med ansvarlige investeringer,” udtaler Niels Skovvart. ”De er en uvurderlig del af vores arbejde med at sikre, at vi kan stå inde for de investeringer, vi foretager i vores fonde. Som udgangspunkt er vores arbejdsproces, at vi ønsker at rykke selskaberne, så de fx ændrer deres arbejdsgange og målsætninger. Derfor sælger vi ofte ikke et selskab med det samme, når vi hører om problemer. I stedet forsøger vi at præge selskabet i en bedre retning. Det gør vi i samarbejde med andre investeringsselskaber og Sustainalytics.”

Best in class
Sydinvest har også mærket efterspørgslen efter flere bæredygtige investeringsmuligheder og er nu gået nye veje med en passivt forvaltet fond, der investerer efter et ”best in class”-princip.

”Vi har for nylig lanceret Sydinvest Morningstar Bæredygtig, der investerer i de 100 mest bæredygtige selskaber i verden. Tilgangen er lidt anderledes, end vi plejer, da dette er en ”best in class”-tankegang. Her vælges de bedste og mest bæredygtige selskaber, og så investeres der udelukkende i dem,” forklarer Niels Skovvart. ”På den måde sikrer vi, at investorerne får en investering i de mest bæredygtige selskaber i verden, men omvendt arbejder vi ikke med at forbedre vilkårene.”

”Vi har set en del interesse blandt investorer siden lanceringen af Sydinvest Morningstar Bæredygtig, og formuen er allerede næsten fordoblet. I vores optik er udviklingen inden for bæredygtige investeringer kun i sin spæde start. Vi vil i fremtiden se et meget større marked på dette felt,” slutter Niels Skovvart.

Af kommunikationskonsulent Anders Øhrberg Thrane, Sydinvest

Tilbage