24. nov. 2022 kl. 17:04
70 visninger

Brøndbys aktionærer skal tage stilling til købstilbud

Brøndbys aktionærer kan bruge pauserne i VM-kampene til at kigge nærmere på et købstilbud fra Global Football Holding.

Torsdag har Global Football således offentliggjort tilbudsdokumenter på det betingede frivillige købstilbud, som blev varslet tilbage i oktober.

Tilbuddet til aktionærerne lyder som tidligere meddelt på 0,55 kr. per aktie. Det er 1,6 øre mere end lukkekursen torsdag eftermiddag efter et fald på 0,9 pct. til Brøndby-aktien.

- Nu har den enkelte aktionær mulighed for at vurdere de nærmere vilkår i detaljer, hvilket vi vil opfordre til, at man gør, siger bestyrelsesformand og storaktionær i Brøndby, Jan Bech Andersen, ifølge en meddelelse.

Han har selv indgået en aftale om at sælge ud af sin aktiepost.

Således fremgik det allerede i oktober, at Jan Bech Andersen havde afgivet et uigenkaldeligt forhåndstilsagn om at acceptere og sælge op til, men ikke mere end en majoritet af aktierne i Brøndby IF til Global Football Holdings.

Selve gennemførelsen af tilbuddet er netop betinget af, at Global Football Holdings bliver den største aktionær i Brøndby IF med en umiddelbar ejerandel på lige over 50 pct. af de udstedte aktier.

Bestyrelsen i Brøndby finder, at den samlede aftale med Global Football er i Brøndbys interesse, men opfordrer de øvrige aktionærer til selv at tage stillling.

- Vi har i dag omkring 24.000 aktionærer i Brøndby IF. Det er et antal, som vidner om den enorme opbakning, der er til klubben. Det er op til den enkelte at vurdere, om de anser det for attraktivt at sælge eller forblive som investor i klubben, men det er bestyrelsens håb, at Brøndby IF fremadrettet fortsat vil have en så bred aktionærkreds som vi har i dag, siger Jan Bech Andersen.

Som led i Global Footballs indtog i Brøndby vil Global Football også stille en konvertibel lånefinansiering på op til 223,2 mio. kr. til rådighed for at understøtte Brøndbys strategi.

Og bestyrelsen i Brøndby har torsdag endeligt vedtaget at udstede lånet, og som giver klubben mulighed for at lån op til det nævnte beløb.

#

#

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet