Drilling: Norske Borr Drilling er tilfreds trods rød bund...

Dato: 20. maj. 2020 kl. 15:58
Den norske borerigkoncern Borr Drilling havde underskud i første kvartal, men er selv godt tilfreds med perioden, der viser fremgang fra fjerde kvartal.

Det fremgår af en opdatering.

Borr Drilling, der er blandt Maersk Drillings konkurrenter og også blev nævnt som en af flere mulige købere af det danske selskab, inden det blev udskilt i et selvstændigt børsnoteret selskab, kom ud af perioden med et underskud efter skat på 87 mio. dollar.

Omsætningen landede på 104,1 mio. dollar mod 92,9 mio. dollar i fjerde kvartal, mens det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger oplyses til 25,4 mio. dollar mod 1,8 mio. dollar i fjerde kvartal.

- Jeg er tilfreds med resultaterne i første kvartal, hvor vi på trods af driftsmæssige udfordringer som følge af Covid-19, så sekventiel fremgang i omsætningen på 12 pct. til 104,1 mio. dollar, siger administrerende direktør Paal Kibsgaard blandt andet i meddelelsen.

På grund af virusudbruddet og på baggrund af den lave oliepris og begrænsede aktivitet på offshore-området gennemfører Borr Drilling en spareplan, der skal reducere de samlede driftsomkostninger med yderligere 35 mio. dollar.

Selskabet skriver desuden, at det har indledt drøftelser med skibsværfter og kreditorer om at sikre likviditet indtil 2022, selv i det usandsynlige scenarie, at det ikke kommer yderligere kontrakter.

Aktien i Borr Drilling stiger onsdag 1 pct. til 5,575 norske kr. i Oslo.

Maersk Drilling, der officielt bærer navnet Drilling Company of 1972 på fondsbørsen, stiger ligeledes 1 pct. til 151,60 kr. i København. Maersk Drilling kommer med regnskab onsdag i næste uge.

/ritzau/Finans

Tilbage

Ny investeringsmulighed med lav volatilitet

Sydinvest lancerer den 11. maj 2020 en ny global aktiefond, der investerer i aktier med lav volatilitet.

Læs mere her