02. apr. 2024 kl. 17:52
73 visninger

Europa/aktier: Aktier presset af stigende renter og olie

Solide stigninger for renter og olie var tirsdag med til at presse de europæiske aktier, der dermed gik glip af den femte rekord på stribe.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600 tabte tirsdag 0,8 pct. efter at have ligget i grønt frem til få timer før lukketid.

Aktiemarkederne er inde i et mindre dødvande forud for starten på regnskabssæsonen for første kvartal.

- Vi forbliver positive i resten af 2024, primært fordi ledende indikatorer og lavere renter peger på et økonomisk opsving i andet halvår, siger Susana Cruz, strateg hos Liberum, ifølge Bloomberg News.

Renterne fik et solidt løft efter påsken, da den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, langfredag sagde, at den amerikanske centralbank ikke har travlt med at sænke renten, samt efter en stærk amerikansk ISM-rapport, der blev præsenteret mandag.

Med til at øge inflationsbekymringerne var også en stærk udvikling for olieprisen, der steg ved udsigten til stærk efterspørgsel og bekymringer om om situationen i Mellemøsten.

Det understøttede blandt andet den norske energikæmpe Equinor, der blev løftet 4,0 pct. samt britisk-hollandske Shell, som steg 3,2 pct.

Renteopturen lagde især pres ejendomssektoren, som med et fald på mere end 2 pct. var den dårligst performende af de 11 primære sektorer i Stoxx 600. Her endte tyske Vonovia med et minus på 3,7 pct., mens svenske Wallenstam tabt 3,6 pct.

Sundhedssektoren var også presset med fald på 1,6 pct. til Europas største selskab målt på markedsværdi, Novo Nordisk, og 1,8 pct. til schweiziske Roche.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her