12. feb. 2024 kl. 17:54
65 visninger

Europa/lukning: Fremgang til højeste niveau i mere end to...

Håb om aftagende inflation var mandag med til at sende de europæiske aktier op i det højeste niveau i mere end to år.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,5 pct. i 487,46, og lukkerekorden fra den 5. januar 2022 i 494,35 er dermed inden for rækkevidde.

Medlem af Den Europæiske Centralbanks styrelsesråd Fabio Panetta sagde i weekenden, at ECB snart er nødt til at sænke renten, mens amerikanske inflationstal tirsdag forventes at vise, at prisvæksten er aftaget yderligere i januar.Det kan cementere satsningen på en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank i maj, mens ECB generelt forventes at begynde at lempe pengepolitikken i april.

- Inflationsbanen er klar, den er faldet, siger Dan Scott, aktivforvalter hos Vontobel, ifølge Bloomberg News.

- Det, der står klart nu, er, at renterne er for høje, fortsætter han.Renten på den tiårige tyske statsobligation faldt en smule mandag, hvilket blandt andet var med til at understøtte ejendomsselskaberne, der på sektorniveau blev løftet med 1,3 pct. Her var blandt andet fremgang på 2,7 pct. til Unibail-Rodamco-Westfield.

Aktier med en høj shortandel klarede sig godt i mandagens europæiske aktiemarked med plusser på 4,5 til 8,8 pct. til fødevareleveringsselskaberne Just Eat takeaway.com, Ocado Gorup og Delivery Hero.

Siemens Energy sluttede med en stigning på 5,7 pct. med helt fremme i feltet, efter at finanshuset Bank of America løftede anbefalingen for aktien i den tyske energikoncern til "køb" med kommentaren om, at det værste er ovre for selskabet vindmølleforretning, Siemens Gamesa.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her