14. sep. 2021 kl. 17:55
78 visninger

Europa/aktier: Luksusaktier og råvarer trak ned i corona-...

De europæiske aktiemarkeder nåede samlet set kortvarigt i plus under indtryk af positivt overraskende amerikanske inflationstal tirsdag eftermiddag. Men da markederne lukkede, lå det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks igen i marginalt minus på 0,01 pct.

De amerikanske kerneforbrugerpriser steg i august 4,0 pct. på årsbasis mod 4,3 pct. i juli og mod forventninger om et plus på 4,2 pct. ifølge Blomberg News. Dermed reduceredes bekymringen for fremrykning af nedtrapningen af pengepolitiske stimuli i USA. Men ikke nok til at holde aktierne i positiv udvikling.

Luksusaktierne var ifølge Reuters belastet af bekymring for udbredelse af Delta-varianten af coronavirus i Kina. Aktier i Cristian Dior, Burberry, LVMH og Swatch faldt 1,5-2,0 pct. En tredjedel af den globale omsætning af luksusvarer genereres ifølge Reuters i Kina.

I samme aktiegruppe steg danske Pandora 6,8 pct. efter blandt andet positivt overraskende finansielle målsætninger.

Faldet for luksusaktierne tyngede især det franske CAC 40-indeks, der tabte 0,5 pct.

Det britiske FTSE 100-indeks faldt også 0,5 pct. Her var det især råvareaktierne, der trak ned, og igen var det eksponeringen mod Kina, der belastede.

Britiske JD Sports Fashion, der driver en detailkæde med salg af sports- og fritidsbeklædning, steg 9,7 pct. efter forventning om et overskud før skat på 750 mio. pund for hele året mod analytikernes estimat på 600 mio. pund..\\˙ MarketWireHenning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet