15. sep. 2021 kl. 12:57
28 visninger

Europa/aktier: Modeselskaber trækker i rødt efter skuffen...

Der breder sig en trykket stemning på de europæiske aktiemarkeder tirsdag eftermiddag, hvor kun det britiske indeks FTSE 100 ligger i plus.

Imens falder det paneuropæiske Stoxx 600 med 0,2 pct., franske CAC 40 aftager med 0,4 pct. og det tyske DAX-indeks med 0,1 pct., mens FTSE 100 stiger 0,1 pct.

Skuffende kinesiske tal for industriproduktion og detailsalget har dagen igennem været med til at trykke stemningen.

Det kinesiske detailsalg steg i august blot med 2,5 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 7,0 pct., mens der måneden før var tale om stigning på 8,5 pct.

Samtidig steg industriproduktionen i Kina blot med 5,3 pct. mod ventet 5,8 pct. I august 2020 steg industriproduktionen med 6,4 pct.

H&M MED SKUFFENDE SALGSTAL

Tøjkæden Hennes & Mauritz havde hen over sommeren et lavere salg end ventet.

I tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21 øgede H&M salget i lokale valutaer med 14 pct. i forhold til samme periode året før.

Til sammenligning var der blandt analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en vækst på 15,6 pct.

Omsætningen steg i perioden til 55,6 mia. svenske kr. fra 50,9 mia. svenske kr. sidste år. Her var ventet 57,4 mia. svenske kr. af analytikerne.

Aktien dykker 3,7 pct.

Imens ser det bedre ud for spanske Inditex, der blandt andet står bag tøjkæden Zara.

Inditex´ omsætning landede på 11,94 mia. euro i halvåret, der løb fra februar til og med juli. Analytikere havde ventet en omsætning på 11,85 mia. euro ifølge Bloomberg News.

Salget på nettet steg i perioden med 36 pct. fra første halvår af 2020/21 og med hele 137 pct. fra februar. jul 2021i 2019, inden coronapandemien ændrede forbrugernes indkøbsvaner.

Alligevel taber aktien 1,4 pct.

LUKSUSMÆRKER I RØDT

Det er ikke kun "fast fashion", der er trukket i rødt. Også luksusmærkerne Kering, LVMH og Christian Dior får kursklø, efter at finanshuset Alphavalue ifølge Bloomberg News har sænket sine kursmål og anbefalinger.

Det sker efter nye smitteudbrud i Kina, hvor også indgreb fra regeringen skaber bekymring.

Kering dykker 3,8 pct., mens LVMH og Christian Dior falder 3,3 og 2,5 pct.

Det er anden dag i træk, at luksusaktierne sendes ned. Det rammer især det franske CAC 40-indeks.

Trustpilot falder desuden 7,1 pct., til trods at selskabet bag platformen til forbrugeranmeldelser af samme navn i forbindelse med regnskabet for første halvår har opjusteret forventningerne til væksten i år.

Det dansk-stiftede selskab, der kom på børsen i London i marts, kom ud af første halvår med en omsætning på 62,4 mio. dollar mod 47,7 mio. dollar i samme periode sidste år.

Trods den højere omsætning er underskuddet vokset til 17,3 mio. dollar efter skat fra et minus på 5,8 mio. dollar i samme periode sidste år.

Trustpilot har i forbindelse med regnskabet opjusteret sine forventninger til omsætningen i konstante valutakurser til en vækst på niveau med væksten i første halvår - altså omkring 28 pct. Tidligere var der ventet en omsætning i konstante valutakurser omkring 18-19 pct.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet