24. jan. 2023 kl. 17:45
61 visninger

Europa/lukning: Blandet dag på børserne - lakseaktier i h...

Det blev end blandet dag for de toneangivende europæiske aktieindeks, der dog formåede at smide de værste af formiddagens fald fra sig - godt hjulpet af bedre end ventede nøgletal fra eurozonen.

Blandt enkeltaktierne var der spring i de norske lakseproducenter, der gik til vejrs på udsigt til bedre skattevilkår.

Det brede Stoxx 600-indeks faldt tirsdag med 0,2 pct. Det tyske DAX-indeks endte nede med 0,1 pct., mens franske CAC 40 steg 0,2 pct. Det britiske FTSE 100 dykkede 0,3 pct.

Den norske lakseproducent Salmar steg 5,3 pct. efter rygter om ændringer i skattereglerne for lakseopdræt.

Ifølge Geir Pollestad fra regeringspartiet Senterpartiet er de nuværende skatteregler, der er baseret på en fast afregning over for alle, en fejl, og i stedet bør skatten være fastsat ud fra den faktiske omsætning, skriver det norske finansielle nyhedsbureau TDN Direkt.

Foruden Salmar var det også med til at sende branchefællen Mowi op med 2,2 pct.

Der var også fremgang til britiske Rolls-Royce, som producerer flymotorer. Her har finanshuset Exane BNP Paribas løftet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform", og det sendte aktien op med 2,5 pct.

Det varer en kærkommen håndsrækning til Rolls-Royce, efter at den britiske storbank Barclays anbefalede sine kunder at være varsomme over for aktien, før årsregnskabet for 2022 præsenteres den 23. februar, da prognosen for 2023 meget vel kan skuffe.

.\\˙ MarketWireChristian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet