14. jan. 2022 kl. 17:54
160 visninger

Europa/lukning: EDF i markant fald i røde markeder

Franske EDF faldt markant fredag, efter at den franske regering bad elforsyningskoncernen om at skærme husholdninger fra de stigende engros-elpriser.

Samlet rutsjede det brede Stoxx 600-indeks ned med 1 pct.

Nervøsiteten slog rod, efter den kommende vicedirektør for Federal Reserve, Lael Brainard, som den seneste i række af Fed-medlemmer, har signaleret, at renterne vil stige til marts for at bekæmpe inflationen.

- Europa har taget udgangspunkt i faldene i Asien og USA i forventningen om, at der vil blive taget en meget mere aggressiv holdning til for at bekæmpe den stigende inflation, siger Susannah Streeter, analytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Torsdag aften meddelte den franske finansminister, Bruno Le Maire, at Frankrig vil begrænse prisstigningen på elektricitet til 4 pct. Uden tiltaget ville elprisen været steget 35 pct.

Regeringen har blandt andet givet EDF besked på at sælge mere af selskabets billige atomkraft til mindre konkurrenter.

Det kan koste EDF, der er knap 85 pct. ejet af den franske stat, op til 8,4 mia. euro afhængig af markedsprisen, skriver Bloomberg News.

EDF faldt 15,6 pct.

Modsat gik det for den hollandske elektronikproducent Philips, der steg 1,1 pct., da HSBC nu anbefaler "køb" mod tidligere "hold" af aktien.

Den ændrede anbefaling kommer, efter Philips fik klø på en nedjustering til 2021. Det fik i tirsdag aktien til at droppe 15,5 pct.

.\\˙ MarketWireCharlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet