16. okt. 2020 kl. 17:52
72 visninger

Europa/lukning: Industrikæmpe tog stort kurshop efter køb...

Stemningen var positiv på de europæiske aktiemarkeder fredag, efter at torsdagen bød på negative aktieindeks, hvor fortsat stigende smittetal og manglen på en amerikanske hjælpepakke gjorde investorerne nervøse.

Fredag steg det britiske FTSE 100-indeks 1,6 pct., det franske CAC 40-indeks blev sendt 2,2 pct. op, ligesom det tyske DAX-indeks lå 1,7 pct. højere. For det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks var der tale om en stigning på 1,4 pct.

I toppen af indekset placerede den tyske industrikoncern Thyssenkrupp sig, efter at privatejede Liberty Steels er kommet med et ikke-bindende købstilbud på Thyssenkrupps stålforretning.

Det skriver Bloomberg News mandag morgen, og Liberty Steel bekræfter købstilbuddet i en meddelelse.

Prisen på købstilbuddet fremgår ikke af meddelelsen, men ifølge det tyske magasin Der Spiegel er der tale om en pris på "flere mia. euro."

Aktien steg med 11 pct. på børsen i Frankfurt.

Den franske luksusgigant LVMH fulgte efter med en stigning på 7,7 pct. på børsen i Paris.

Efter et par hårde måneder kom der gang i efterspørgslen efter modetøj og tasker hos den franske luksusgigant i årets tredje kvartal.

I forretningsområdet mode- og lædervarer kunne LVMH glæde sig over en organisk vækst på 12 pct. i tredje kvartal.

LVMH, der blandt andet sælger tasker fra Louis Vuitton og Dom Pérignon-champagne, måtte dog nøjes med en samlet organisk vækst i kvartalet på minus 7 pct.

/ritzau/Finans

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet