12. maj. 2022 kl. 17:56
199 visninger

Europa/lukning: Siemens presset af russisk exit i rødt ma...

Bedringen bredte sig ud på torsdagen blandt de europæiske aktier, som dog alligevel måtte konstatere, at det endte med endnu en dag helt i rødt.

Vækst- og inflationsfrygten, der igen blussede op med amerikanske inflationstal onsdag, havde nemlig stadig godt fat i markederne, efter at de amerikanske tal viste en mindre aftagende inflation end ventet.

- Vi venter, at inflationsdata vil forblive en central bekymring for både pengepolitiske beslutningstagere og investorer over de kommende måneder, siger Mark Häfele, der er investeringsdirektør hos UBS, til nyhedsbureauet Reuters.

- Hurtige stigninger i lønningerne og en stærk efterspørgsel kan resultere i prisstigninger på tjenester, hvilket kan tvinge Federal Reserve til at fortsætte med at løfte renterne, selv hvis varepriserne stabiliseres, fortsætter han.

FTSE 100-indekset i London faldt torsdag med 1,6 pct., CAC 40 i Paris satte sig 1,0 pct., og det tyske DAX-indeks faldt med 0,6 pct.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt samtidig med 0,8 pct.

I det indeks var der klø til blandt andet den britiske kapitalforvalter Hargreaves Lansdown, der er ramt af netop nervøsiteten på de finansielle markeder og derfor ikke har fået så mange nye penge under forvaltning.

Aktien faldt med 3,6 pct. til 861,80 pence.

Tyske Siemens faldt i øvrigt 2,5 pct. til 113,90 euro, efter at selskabet har droppet alle aktiviteter i Rusland efter 170 år som aktivt selskab i landet.

.\\˙ MarketWireMikkel Brix Kvols +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet