23. sep. 2022 kl. 13:28
20 visninger

Europa/middag: Fortsætter frygtsomt nedturen mod "bjørnem...

De europæiske aktiemarkeder fortsætter fredag nedturen inspireret af tilbagegang på børserne i New York torsdag aften og i Asien fredag morgen. Kloden rundt er markederne ramt af frygt for recession, og risikolysten er sat i skammekrogen.

Målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder de europæiske aktiemarkeder fredag middag 2,7 pct. til 388, og indekset flirter dermed med et fald på 20 pct. siden højdepunktet i januar, som er tærsklen til et såkaldt "bjørnemarked".

I London ligger FTSE 100-indekset 2,1 pct. lavere, og DAX-indekset i Frankfurt ligger samtidig 2,4 pct. lavere, og CAX 40-indekset i Paris taber 2,2 pct.

Energi, ejendomme og råvarer rammes hårdest af nedturen i forventning om højere renter og deres negative effekt på de økonomiske udsigter.

Selskabsmæssigt er der fredag negativ opmærksomhed til Credit Suisse, som taber 9,7 pct. Den schweiziske bank afviste torsdag aften Reuters´ udmeldinger om, at de havde planer om et exit fra det amerikanske marked. Banken falder fredag til sit laveste niveau nogensinde efter torsdagens fald på godt 5 pct.

- Credit Suisse er ikke på vej ud af det amerikanske marked. Alle udmeldinger om dette, som indikerer det modsatte, er falske og fuldstændig uden belæg, skrev en repræsentant fra banken torsdag aften.

Bilkoncernen Volkswagen mister 3,4 pct., efter at selskabet torsdag aften meddelte, at det kan blive tvunget til at flytte produktion ud af Tyskland og Østeuropa, hvis manglen på naturgas varer ved. Volkswagen har produktion i Tyskland, Tjekkiet og Slovakiet, og alle tre lande har tidligere været storforbrugere af russisk naturgas.

Plussiden af Stoxx 600-indekset toppes af Smiths, der har fremlagt årsregnskab med en omsætning på 2,57 mia. pund mod en forventning om en omsætning på 2,52 mia pund ifølge Bloomberg News. Det ordinære driftsresultat blev 417 mio. pund mod et ventet overskud på 400,5 mio. pund. Det britiske konglomerat løftes 2,5 pct.

.\\˙ MarketWireHenning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet