Europa/middag: Norsk forsikringskoncern brager frem efter...

Dato: 22. jan. 2020 kl. 12:59
Der er kun helt små bevægelser på indeksniveau på tværs af de store aktiemarkeder i Europa onsdag ved middagstid, hvor det norske forsikringsselskab Gjensidige har overhalet de øvrige aktier i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Onsdag middag stiger det tyske DAX-indeks 0,1 pct., det franske CAC 40-indeks ligger ændret, mens det britiske FTSE 100-indesk falder 0,1 pct.

Stoxx 600-indekset stiger samtidig 0,1 pct., og det er Gjensidige, der har indtaget topplaceringen, efter at den norske forsikringskoncern onsdag morgen leverede et solidt regnskab for fjerde kvartal.

I kvartalet skabte koncernen et overskud før skat på 1,73 mia. norske kr., hvor analytikerne havde ventet et resultat på 1,43 mia. norske kr. ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Bestyrelsen foreslår desuden, at udbyttet sættes til 12,25 norske kr. per aktie mod 7,10 norske kr. for 2018. Det samlede udbytte løber op i 6125 mio. norske kr.

Gjensidige bliver på børsen i Oslo belønnet med en kursstigning på 6,9 pct. til 204 norske kr. Hvis niveauet holder dagen ud, vil det være det højeste lukkeniveau for aktien nogensinde.

Det danske forsikringsselskab Tryg har også offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal onsdag morgen, og aktien stiger 2,8 pct. på børsen i København.

Branchefællen Topdanmark, der først offentliggør sit regnskab torsdag middag, er også præget af den positive stemning, og ved middagstid stiger aktien 2,6 pct.

I den modsatte ende af indekset ligger Europas største producent af potaske, K+S, der bliver hugget ned på børsen i Frankfurt. Aktien i den tyske agrokemi- og saltvirksomhed falder 7,4 pct. til 9,35 euro.

Det sker, efter at Bank of America har genindledt sin dækning af aktien med et kursmål på 4,20 euro og anbefalingen "underperform".

Det er markant under den af Bloomberg News indsamlede konsensus på 12,71 euro.

/ritzau/Finans

Tilbage