23. sep. 2022 kl. 14:48
103 visninger

Fedex falder tilbage i formarkedet på skepsis om spareplan

Fedex annoncerede torsdag i forbindelse med sit regnskab for første kvartal af 2022/23 besparelser for op mod 2,7 mia. dollar i indeværende regnskabsår.

Det blev taget godt imod af investorerne, der vendte et minus for aktien til et plus på 0,8 pct. i den ordinære handel. Men efter større betænkningstid er stemningen vendt, og aktien indikeres fredag ned i formarkedet med 3,3 pct.

- Vi tror ikke, at ledelsen formåede at overbevise investorerne om, at der er tale om en realistisk plan, som selskabet kan gennemføre, skriver Christian Wetherbee, der er analytiker i Citigroup, ifølge Bloomberg News.

Han vurderer videre, at resultaterne i det forskudte regnskabsår kan blive værre end ventet, "især fordi ledelsen ikke venter en bedring i det makroøkonomiske miljø".

Fedex vil i 2022/23 spare mellem 2,2 og 2,7 mia. dollar gennem bedre omkostningskontrol, færre flyvninger, udskydelse af flere projekter og nedlukning af kontorer. Allerede i andet kvartal ventes der at være fundet besparelser på 700 mio. dollar.

Desuden vil selskabet hæve priserne på tværs af sine fragtløsninger med 6,9 pct. i gennemsnit til januar.

- Ledelsen prøver tydeligt at nedbringe enhver mulig omkostning, og prisjusteringer i både 2022/23 og i fremtiden bør give selskabet en buffer mod et svagere makroøkonomisk miljø, skriver Todd Fowler, der er analytiker i Keybanc Capital Markets, ifølge Bloomberg News.

- Med det sagt vurderer vi både synligheden og tilliden som lav, fortsætter han.

Sidste fredag suspenderede logistikgiganten sin prognose for regnskabsåret på grund af udviklingen i den globale økonomi. Det sendte aktien ned med 21,4 pct. - det største minus for selskabet i 40 år.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet