Matas: Engelsk investeringsselskab spekulerer i yderliger...

12. oktober 2017 - 12:31

Det engelske investeringsselskab Marshall Wace satser på, at der er yderligere kursfald i vente for Matas-aktien.

I en indberetning til Finanstilsynet fremgår det, at investeringsselskabet onsdag øgede sin shortposition i materialistkædens aktie til 0,55 pct.

Når man går short i et selskab, låner man en aktie fra en anden aktionær, sælger den på børsen og håber at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Onsdag fik Matas skåret 14,7 pct. af sin værdi på børsen væk. Det store kursfald kom, efter at selskabet meddelte, at det har haft et svært andet kvartal af 2017/18, som sluttede med udgangen af september.

På årsbasis ventes der derfor nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere ventet en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

Matas´ finansdirektør, Anders T. Skole Sørensen, har over for Ritzau Finans afvist at kommentere materialistkædens nedjusterede forventninger.

I en mail torsdag henviser han til, at Matas i øjeblikket har "stille periode" frem mod regnskabet for andet kvartal, der offentliggøres den 8. november 2017.

Torsdag fortsætter Matas-aktien nedturen med et fald på 1,8 pct. til 80 kr. Det er aktiens laveste kurs nogensinde i dens godt fire år på børsen. Den blev noteret til 115 kr. i juni 2013 - siden har selskabet dog betalt mere end 20 kr. i udbytte til aktionærerne.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 38  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.