Torsdagens obligationer: Tilbage til start efter middagsl...

12. oktober 2017 - 17:30

Efter at positivt overraskende nøgletal for industriproduktionen i eurozonen i august havde trukket renterne op fra et indledende fald i den tidlige handel, sivede stigningerne ud af markedet hen over eftermiddagen

Ved lukketid var renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation 0,55 pct. Det var det samme som ved dagens begyndelse og 1 basispoint lavere end onsdagens slutrente.

Industriproduktionen i eurozonen steg i august med 1,4 pct. fra måneden før, mens den steg med 3,8 pct. sammenlignet med august sidste år. Markedets forventninger var ifølge Bloomberg News en stigning på 0,6 pct. på månedsbasis og en fremgang på 2,6 pct. på årsbasis.

Frem til den positive overraskelse havde obligationshandlerne referatet fra seneste topmøde i USA´s centralbank, Federal Reserve, at tage bestik af. Og det dæmpede tilsyneladende renteforventningerne blandt investorerne en anelse.

Afskriften fra septembermødet viser fortsat uenighed blandt Fed-medlemmerne om fornuften i en renteforhøjelse inden årsskiftet, selv om "mange" deltagere fortsat vurderer det som "sandsynligvis berettiget."

Fra USA bød eftermiddagen på den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige, som viste en tilgang på 243.000 mod Bloombergs estimat på 250.000 nye ledige.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 38  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.