Europa/aktier: Usikkerhed på markedet gav værste uge i ni...

11. august 2017 - 18:04

Stort set samtlige europæiske aktiebørser lukkede fredag med fald og afsluttede dermed en uge, som bød på de største fald i ni måneder.

Det store europæiske Euro Stoxx 600-indeks lukkede 0,9 pct. lavere i 371,94 og må konstatere et fald på 2,8 pct. over ugen.

Fredagens nedtur var bredt funderet med et fald i 18 ud af 19 sektorer i indekset. Det gik hårdest ud over minesektoren, der faldt 2,6 pct., mens kemikaliesektoren var eneste sektor, som klarede frisag og sluttede ugen med en marginal stigning på 0,1 pct.

Det var dermed tredje dag i træk med fald på aktiemarkedet og skyldes nervøsitet som følge af spændingerne mellem USA og Nordkorea. Donald Trump har blandt andet udtalt, at truslen om "bål og brand" mod det nordkoreanske styre i Pyongyang måske var for mild.

I Storbritannien endte det ledende indeks, FTSE 100, ugen med et fald på 1,1 pct. Her vægtede mineselskaberne tungt med fald i blandt andet Rio Tinto, Anglo American og BHP Billiton i størrelsesordenen 3 pct.

Danske Novo Nordisk stod for en af de største stigninger i Stoxx 600-indekset med et plus på 3,2 pct. Det måtte dog se sig slået af den belgiske biotekvirksomhed Galapagos med en stigning på 4,9 pct. efter en positiv aktieanalyse fra finanshuset Stifel.

I den anden ende af indekset stod det britiske elektronikselskab Dixons Carphone for det største fald.

Investeringsbanken Exane BNP Paribas ændrede sin anbefaling af aktien til "underperform" fra "outperform", og det førte til et fald på 7,2 pct. til 246,70 pence, hvilket er det største siden juni sidste år, skriver Bloomberg.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 38  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.