Novozymes/CEO: Enzymer til mad vokser hurtigt og er en ro...

11. august 2017 - 10:24

Det går stærkt med at få solgt enzymer til mad og drikke i Novozymes. Faktisk så stærkt, at divisionen kaldet Føde- og Drikkevarer havde en organisk vækst på 10 pct. og en salgsvækst i danske kr. på 12 pct. i andet kvartal 2017 mod en organisk salgsvækst på 4 pct. i perioden 2016.

Og væksten er bredt funderet, fortæller Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes, til Ritzau Finans.

- Væksten hænger sammen med en masse gode ting. Føde- og drikkevarer er i sig selv en meget heterogen division, siger topchefen.

- Det, der trækker, er den forretning, vi kalder ernæring. Der er rigtigt godt salg af produkter, der hjælper kunderne med at lave levnedsmidler, der er sundere og bedre. Så er der selvfølgeligt et bundtræk fra udviklingsmarkederne, der pt. primært handler om stivelsessirup, som man bruger i levnedsmidler og drikkevarer, som i nogen grad nyder godt af, at majs er forholdsvis billigt og sukker dyrere, forklarer direktøren.

Oveni kommer vækst i salget af enzymer til bageriindustrien på de fleste markeder.

- Der er rigtig mange kilder til vækst her - og det virker sådan set ret robust. Jeg tør ikke love, at tocifrede vækst er noget vi kan levere i tid og evighed i Føde- og Drikkevarer, men jeg da, at det er forholdsvis robust, siger Peder Holk Nielsen.

Omsætningen landede på 1041 mio. kr. i divisionen mod en omsætning i den største division i Novozymes, salget af enzymer til vaskemidler, på 1181 mio. kr. Men Peder Holk Nielsen vil ikke spå, om Føde- og Drikkevarer vælter Vaskemidler af tronen som den største i Novozymes.

- Jeg tror på, at der er rigtig mange gode ting på vej i Vaskemidler, der også vil få Vaskemidler til at vokse langt hurtigere, end den gør i øjeblikket, på den længere bane, vurderer han.

- Jeg ikke forestille mig andet, at selv om en del år vil vaskemidler til tøj og opvask stadig være en meget stor del af den samlede forretning. Om den ene division så er større en den anden - jeg håber, at de begge vokser, siger Peder Holk Nielsen.

/ritzau/Finans

Tilbage


Markeds- og finansnyhederne på Sydinvest.dk
Sydinvest er blandt Danmarks største investeringsforeninger. Hos Sydinvest overvåger vi værdipapirmarkederne verden over via nyheder fra finansmarkederne. Sydinvest tilbyder 38  forskellige afdelinger, der dækker de fleste investorers behov. Sydinvest gruppen har over 75.000  investorer, der tilsammen har investeret en formue på 52  milliarder kroner. Vil du vide mere om investering i aktier, obligationer og værdipapirer, er du velkommen til at kontakte Sydinvest.
Sydinvest garanterer ikke for, at indholdet af materialet er korrekt og fyldestgørende. Sydinvest påtager sig ikke noget ansvar i forhold til dispositioner, der er foretaget i tillid til ovenstående nyheder, og investorer opfordres til at søge professionel rådgivning forud for enhver værdipapirinvestering.