Fjernøsten - markedskommentar

Visninger: 1032 Dato: 04. dec. 2018 kl. 12:00

Positiv måned for fjernøstlige aktier.

Markedsudvikling
Gennem hele november er der blevet set frem til mødet mellem USA's Trump og Kinas Xi Jinping lørdag den 1. december på G20-mødet i Argentina. Positive forventninger om en midlertidig våbenhvile i handelskrigen mellem de to lande har bl.a. bidraget til en positiv måned for fjernøstlige aktier. I samme ombæring har den amerikanske centralbank været mere tøvende i retorikken ift. tidligere udmeldinger om rentestigninger. Olieprisen har samtidig været i frit fald, hvilket også er positivt for et fjernøstligt investeringsunivers. Specielt Indien nød godt af den faldende oliepris og en styrket valuta.

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Porteføljen fik et afkast på godt 5,5 %, men klarede sig relativt dårligere end sit sammenligningsindeks. Finansielle og forbrugsrelaterede aktier trak mest op i porteføljen. It trak mest ned anført af Catcher, som er blevet solgt.

Porteføljefordeling
Porteføljen er blevet tilpasset, så der nu er mere fokus på billige aktier og mindre fokus på vækstaktier. Desuden er de enkelte landeovervægte reduceret. Den største overvægt er i Indien (2,45 %-point), og de største undervægte er Taiwan og Malaysia.  

Markedsudsigt
Den 1. december stod det klart, at hverken Kina eller USA de kommende 90 dage vil eskalere handelskrigen yderligere. Der er således håb forude, om end der fortsat er meget langt til en endelig aftale mellem de to lande. Den kinesiske regering vil stå klar med en række økonomiske stimuli såfremt, der skulle ske en yderligere eskalering. Aktiemarkederne vil i meget høj grad afspejle forventningerne til en fremtidig aftale, og der vil derfor være en del volatilitet. De kinesiske aktier er korrigeret meget, og derfor vil investorerne formentlig stå klar ved blot det mindste lyspunkt.

Tilbage