Fjernøsten steg 5,51 % i januar

Visninger: 1756 Dato: 04. feb. 2019 kl. 15:00

Det indiske aktiemarked faldt som følge af usikkerhed frem mod forårets valg.

Markedsudvikling
Det blev generelt en god måned for fjernøstlige aktier på trods af, at kinesiske tal for vækst, import og eksport skuffede. Summen af nyhederne om den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina er samlet set blevet opfattet positivt, hvilket vægter højere for investorerne. Begge parter har sendt højtstående politikere afsted til forhandlingerne de sidste dage af januar, og det kan tyde på, at der skal mere konkrete forhandlinger i gang. Der er dog fortsat lang vej igen. Desuden kom der blødere toner fra den amerikanske centralbank ift. antallet af renteforøgelser i 2019. Det blev taget godt imod af investorerne. Det indiske aktiemarked faldt som følge af usikkerhed frem mod forårets valg, hvor tilslutningen til præsident Modi har været vigende i meningsmålingerne. 

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Fonden klarede sig dårligere end sit sammenligningsindeks. Trods et godt regnskab faldt den indiske kabelproducent Sterlite, da storaktionæren belånte sine aktier i selskabet. China Tower, der konstruerer tårne til telekommunikation, og MOMO, der er udbyder af en mobilbaseret social platform, performede særdeles godt i januar.

Porteføljefordeling
Fondens har størst overvægt i Indien, der ift. andre lande i regionen er relativt mindre sårbar over for eksportbegrænsninger, og Kina, da der stadig er attraktive værdiansættelser, og fordi vi ser muligheder for en afklaring i handelskonflikten. Taiwan og Malaysia er de største undervægte. 

Markedsudsigt
I Indien forventes det, at Modi-regeringen vil tilbyde flere økonomiske goder for at øge populariteten frem mod forårets valg. Det kan på den korte bane give den indiske økonomi et løft. Handelskonfliktens deadline den 1. marts nærmer sig, og det bliver spændende at følge i februar. Der er positive toner fra begge lejre. En endelig aftale vil være særdeles positiv.

Læs mere om fonden her

Tilbage