17. jan. 2022 kl. 14:39
1544 visninger

Fokus på finanssektoren i Fjernøsten

Vi har de seneste uger øget vores forventning mht. antallet af rentestigninger, som vi kan vente os fra Fed i 2022-23. I lyset af disse udsigter har vi, på bekostning af it-sektoren, øget eksponeringen mod finanssektoren i Sydinvest Fjernøsten.

I Kina er regeringens fokus på regulering aftaget, og regeringen er i stedet startet på at stimulere økonomien. Således har vi bl.a. set en lempelse af bankernes reservekrav. Kina førte an i den økonomiske genopretning oven på første bølge af Covid-19, og landet oplevede også den økonomiske afmatning før andre lande.

Eksporten har været stærk i en lang periode, men den indenlandske økonomi er ikke stå stærk som tidligere. Det skyldes i høj grad regeringens nultolerance-politik over for Covid-19, hvor byer og havne, der også er kritiske for verdenshandlen, lukkes ned, hvis der findes smittetilfælde. Regeringens mål er fortsat en stabil og bæredygtig vækst på ca. 5 %.

Inflationen har bidt sig fast

Fra at have været noget som de fleste økonomer mente ville være midlertidigt, er der nu større enighed om, at inflationen har bidt sig fast. I 4. kvartal så vi den højeste inflation i mange år, og flere virksomheder er begyndt at kunne mærke pris- og lønpres. Inflationen ses også i råvarepriserne, hvor specielt olie og gas er steget meget. Flere centralbanker på globalt plan, heriblandt den amerikanske, har skærpet retorikken i retning af pengepolitiske stramninger som et våben mod inflationen. Der er dog fortsat tale om en lempelig politik i en historisk kontekst.

Forventninger & positionering

Vi forventer, at Kinas fokus ændres fra regulering i 2021 til økonomisk stabilitet i 2022. Blandt topprioriteterne er innovation, selvforsyning, omfordeling af velstand, folkesundhed, finansiel robusthed og CO2-neutralitet.

Selvom vi går ind i en periode, som typisk er nogle gode aktiemåneder, så er der udsigt til betydelige udsving. Blandt risikofaktorerne kan nævnes det opadgående pres på inflationen i kølvandet på flaskehalse, stigende råvarepriser, stigende huspriser og lav arbejdsløshed. Kina er centrum for usikkerheden i Asien, hvor løsningen på de store gældsproblemer i Kinas ejendomssektor endnu ikke er faldet på plads, og hvor de mange reguleringsmæssige indgreb gør det svært for investorerne at navigere. Når vi samtidig ser svaghed i makrotallene i kombination med, at Fed står over for at nedtrappe obligationstilbagekøbene, så er kimen lagt til stigende volatilitet. 

Øget forventning til rentestigninger

Vi har de seneste uger øget vores forventning mht. antallet af rentestigninger, som vi kan vente os fra Fed i 2022-23. Dette udfordrer vores investeringsfokus på vækstaktier. Risikoen for et ændret markedsmiljø har medført omlægninger i retning af selskaber, som har en attraktiv værdiansættelse og gerne også prioriterer udbyttebetalinger. Dette er ensbetydende med reduktion af dyre aktier inden for grøn energi og teknologi til fordel for mere cykliske aktier.

Bygge- og finanssektorer i fokus

Øget fokus på at stimulere økonomien i Kina vil efter vores mening kunne gavne selskaber inden for byggematerialer, som vi derfor har øget eksponeringen mod. Vi ser samtidig også et godt potentiale i bankaktier i lyset af udsigterne til rentestigninger. Vi arbejder således med at øge eksponeringen mod finanssektoren på bekostning af it-sektoren. Den forhøjede markedsrisiko betyder, at vi fortsat foretrækker kvalitetsaktier, som på den lange bane vil klare sig godt igennem en afmatning fx pga. unikke produkter, der giver selskabet ”pricing power”.

Regulering og afmatning betød i 2021, at Kina væsentligt underperformede Indien. Fonden har nydt godt af denne udvikling sidste år, men i lyset af kursudviklingen har vi nu et mere afbalanceret forhold imellem de to lande. Begge lande er derfor tæt på benchmark.

Fokus på finanssektoren
Selvom vi har reduceret inden for den grønne omstilling, ser vi fortsat positivt på investeringsmulighederne inden for temaet. Vi har derfor stadig investeringer knyttet til bl.a. elbiler og alternativ energi om end i mindre omfang end tidligere. Aktuelt er vi dog primært fokuseret på finanssektoren i lyset af rentecyklen.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,8
Baseret på 16 anmeldelser