19. okt. 2020 kl. 10:27
1879 visninger

Fortsat god stemning på markedet for danske obligationer

Stemningen på markedet er god, og med ECB’s massive køb af obligationer i eurozonen ser dansk realkredit stadig attraktiv ud.

COVID-19 og udfaldet af præsidentvalget i USA vil diktere udviklingen på de finansielle markeder i den kommende periode. Det er en farverig cocktail, der kan gå hen og give store udsving. For tiden ligner Joe Biden en kommende vinder af præsidentvalget, men intet er sikkert, selv efter at stemmerne er talt op. I skyggen af dette foregår Brexit-forhandlingerne imellem Europa og Storbritannien, men det ser efterhånden ud til, at det kan ende med et aftaleløst Brexit. 

I Europa har Coronavirussen spredt sig igen, og mange lande kæmper med stigende smittetryk. Det øger risikoen for, at nye nedlukninger kan komme på tale om end ikke i samme grad som i foråret. Den Europæiske Centralbank, ECB, har ikke lanceret nye tiltag siden sidst, men i lyset af mange nye smittede og en negativ inflation kan der meget vel komme ændringer inden længe.

I Danmark er spændindsnævringerne fortsat i dansk realkredit, og specielt flexobligationerne er nu dyrere, end de var før corona. Det er ikke mindst drevet af, at der i Sverige er QE i svenske realkreditobligationer. Der er stadig lidt performance til gode i de konverterbare realkreditobligationer, før de er tilbage på de spænd, vi så før krisen. Men stemningen på markedet er god, og med ECB’s massive køb af obligationer i eurozonen ser dansk realkredit stadig attraktiv ud – også set gennem udenlandske briller.

Der ligger selvfølgelig både et præsidentvalg i USA og et muligt stigende smittetryk med coronavirus som joker for uro i markedet. Men med de tiltag, der allerede er sat i søen fra centralbankerne, bør man ikke frygte en gentagelse af den markedsreaktion, vi så i marts.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

2,5
Baseret på 11 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig