Forventninger til
Emerging Markets aktier

Visninger: 591 Dato: 03. apr. 2019 kl. 13:55

Det vil være helt afgørende for EM aktier, at der kommer en afklaring på handelskonflikten.

Afkastet for 1. kvartal blev på 12,68 %, mens benchmark gav et afkast på 11,89 %.
Forventninger om en afklaring i handelskonflikten, stimulering af den kinesiske økonomi samt mere lempelig retorik fra den amerikanske centralbank var drivkræfterne bag de kinesiske aktiers særdeles positive afkast.

Indien fortsatte de positive takter fra 4. kvartal 2018, selvom olieprisen, der ofte kører i modsat retning af indiske aktier, steg mere end 27 % i 1. kvartal 2019. Hovedårsagerne var ny centralbankdirektør med et mere dueagtigt standpunkt, populistiske tiltag fra regeringen og forventninger om et genvalg af den nuværende regering.

Afkastbidraget fra EMEA-regionen blev positivt påvirket af vores overvægt i det sydafrikanske selskab Naspers, mens også vores undervægte i Polen og Qatar bidrog positivt efter de to lande faldt en smule tilbage efter en stærk afslutning på 2018. Aktievalgene i Rusland bidrog dog negativt til det samlede afkast.

Forventninger til markedet
Det vil være helt afgørende for EM aktier, at der kommer en afklaring på handelskonflikten. Der er fortsat sandsynlighed for, at en eventuel tilbagerulning af importsatserne vil ske i flere tempi, efterhånden som de to parter bliver enige på flere områder. Vi forventer, at der kommer en aftale.

Ud over den stigende interesse for kinesiske A-aktier (se nyheden fra 14. marts 2019) ser vi også andre faktorer, som kan understøtte markedet. Kina gennemfører aktuelt skattelettelser og andre tiltag for at støtte økonomien. Prisfastsættelsen af kinesiske aktier er desuden fornuftig. Hvis der dertil kommer en fordelagtig løsning på handelskrigen mellem USA og Kina, så er A-aktierne interessante.

Hvis Modi vinder valget stort, vil det have en meget positiv effekt på aktiemarkedet. Desuden er det sandsynligt, at centralbanken i Indien vil komme med yderligere rentenedsættelser. Samlet set vil en kombinationen af en mere lempelig finans- og pengepolitik skabe gode indenlandske rammer for de indiske aktier på den korte bane.

Vi forventer fortsat et volatilt aktiemarked i Latinamerika i 2. kvartal 2019.
At Mexico vil vende tilbage til tidligere tiders høje værdiansættelse er ikke vores forventning. Baseret på både øget usikkerhed og lavere vækstudsigter, ser vi dog stadig gode muligheder i mange mexicanske aktier.

Brasilien forventer vi vil fortsat  blive styret af den politiske scene. Samarbejdet mellem præsident Bolsonaro, Underhusets leder Rodrigo Maia og økonomiministeren Paulo Guedes bliver afgørende for reformprocessen. Maia har vist, at han har Kongressen bag sig, og præsident Bolsonaro har opført sig en anelse mere ydmygt efter de seneste aktiekursfald, hvilket vi ser som positivt.

Læs mere om Sydinvest Globale EM-aktier
Læs mere om Sydinvest Fjernøsten
Læs mere om Sydinvest Latinamerika
Læs mere om Sydinvest BRIK

EM Analytiker Simon Wilkens Kristiansen for Sydinvest den 3. april 2019

Tilbage