Guide til årsopgørelsen

Visninger: 245 Dato: 07. feb. 2017 kl. 09:00

Sydinvest har udarbejdet en skatteguide, der kan vejlede dig i, hvordan du kontrollerer årsopgørelsen fra SKAT.

Nu nærmer tiden sig, hvor mange gerne vil have svar på, om de har betalt for lidt eller for meget i skat. SKAT har oplyst, at udkastet til årsopgørelsen vil være klar den 13. marts i år. Det betyder, at du fra den 13. marts har mulighed for at oplyse nye tal eller ændringer til årsopgørelsen. Taster du oplysningerne inden udgangen af marts måned, kan de redigerede oplysninger nå at komme med på den første årsopgørelse.

820.000 danskere ejer investeringsfonde
Hvis du er én af de 820.000 danskere, der har investeret i investeringsbeviser, så bør du være ekstra opmærksom. Du har nemlig pligt til at kontrollere, om oplysningerne, som SKAT har modtaget via dit pengeinstitut, er korrekte.

Vi har derfor udarbejdet en guide, der kan give dig viden om, hvad der skal indberettes på din årsopgørelse, og hvordan udbetalte udbytter samt gevinst og tab fra salg af Sydinvest-beviser skal beskattes. Det er kun de investeringer, du har for frie midler, som skal med på årsopgørelsen. Har du købt investeringsbeviser i forbindelse med en pensionsordning, vil de ikke fremgå af din årsopgørelse, da skatten her trækkes automatisk.

Hvad skal du tjekke på årsopgørelsen?
Det er altid en god idé at kontrollere årsopgørelsen fra SKAT. Men hvad angår beskatningen af investeringsbeviser, bliver opgørelsen kun aktuel, hvis du kan svare ja til et eller flere af følgende spørgsmål:

  • Har du solgt investeringsbeviser i 2016?
  • Har du beviser i akkumulerende afdelinger for frie midler?
  • Har du fået udbetalt udbytte i 2016?

Læs skatteguiden her (PDF)

Af Michael Jessen, Sydinvest den 7. februar 2016.

Tilbage