Guide til årsopgørelsen

Visninger: 4624 Dato: 20. jan. 2020 kl. 10:00

Sydinvest har udarbejdet en skatteguide, der vejleder dig i, hvordan du kontrollerer din skat, hvis du ejer investeringsbeviser.

Nu nærmer tiden sig, hvor mange gerne vil have svar på, om de har betalt for lidt eller for meget i skat. Skattestyrelsen informerer på SKAT.dk, at din årsopgørelse ligger klar i din skattemappe i TastSelv i marts. Når årsopgørelsen  er klar, har du mulighed for at oplyse nye tal eller ændringer.

Beskatning af gevinst og tab fra salg af investeringsbeviser
Du har pligt til at kontrollere, om oplysningerne, som Skattestyrelsen har modtaget via dit pengeinstitut, er korrekte. For at lette dit arbejde, har vi udarbejdet en guide, der kan give dig viden om, hvad der skal indberettes på din årsopgørelse, og hvordan udbetalte udbytter samt gevinst og tab fra salg af Sydinvest-beviser skal beskattes. Det er kun de investeringer, du har for frie midler, som skal med på årsopgørelsen. Har du købt investeringsbeviser i forbindelse med en pensionsordning, vil de ikke fremgå af din årsopgørelse, da skatten her trækkes automatisk.

Hvad skal du huske at tjekke på din årsopgørelse?
Det er altid en god idé at kontrollere årsopgørelsen fra Skattestyrelsen. Men hvad angår beskatningen af investeringsbeviser, bliver opgørelsen kun aktuel, hvis du kan svare ja til en eller flere af følgende:

  • Har du solgt investeringsbeviser i 2019?
  • Har du beviser i akkumulerende afdelinger for frie midler?
  • Har du fået udbetalt udbytte i 2019?

Det er blevet nemmere
Skattestyrelsen får automatisk oplysning om, at du har solgt beviser. Fra og med 2010 har Skattestyrelsen også fået oplysning om dine køb af beviser. Derfor kan der være fortrykt beløb på din årsopgørelse. Hvis der er fortrykt et beløb, anbefaler vi dig at kontrollere beløbet.

Læs skatteguiden her (PDF)

Tilbage