02. aug. 2022 kl. 08:00
6513 visninger

Investér i ny obligationsfond med ESG fokus

Med Sydinvest Blandede Obligationer ESG samler vi alle obligationsmarkeder i én fond.

Årets store og mærkbare rentestigninger har bragt obligationerne tilbage i favør hos investorerne efter flere år med faldende renter og interesse. Trenden med blandede fonde, hvor investeringerne samles ét sted, er fortsat i vækst, da det både øger overblikket for investorerne og placerer ansvaret for løbende tilpasning hos de professionelle porteføljemanagere.

Bag om ny fond

Sydinvest Blandede Obligationer ESG er til dig, der gerne vil have forvaltet din formue uden at skulle følge med hele tiden. Investerer du i Blandede Obligationer ESG, investerer du i en stærk portefølje af nøje udvalgte obligationer. Sydinvest Blandede Obligationer ESG samler alle obligationsmarkederne i én fond og vil således både investere i danske obligationer, Investment Grade-virksomhedsobligationer, High Yield-virksomhedsobligationer og obligationer fra de såkaldte højrentelande.

Fokus på miljø, sociale forhold og god selskabsledelse

Blandt investorer er der et stigende ønske om fokus på ansvarlighed i investeringerne. Fonden investerer derfor med fokus på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold og vægter ansvarlighed højt. Fonden opnår dette ved aktivt at tilvælge grønne, sociale, og bæredygtighedsrelaterede obligationer, samt ved at udvælge 90 % af fondens obligationer fra udstedere, som ligger i toppen af MSCI’s ESG ratings. 
 
 
Det vil sige de lande og virksomheder, der er vurderet til AA - AAA. 
"Blandede Obligationer ESG er til dig, som ønsker en obligationsinvestering, der er spredt på tværs af obligationsmarkederne, og der samtidig har et skærpet fokus på ESG." - Steffen Ussing, adm. direktør
Ud over aktive tilvalg vil der også i fonden være aktive fravalg af virksomheder med kontroversielle forretningsområder. Virksomheder med mere end 5 % af omsætningen fra nedenstående områder er ekskluderet fra fonden:
 
  • Alkohol
  • Tobak
  • Våben
  • Hasardspil
  • Voksenunderholdning
  • Fossile brændstoffer

Fakta om den nye fond

Sydinvest Blandede Obligationer ESG  
ISIN DK0061806981
Omkostninger 0,71 %
ÅOP 0,79 %
Indirekte handelsomkostninger 0,07 %
Børsnotering Ja
Udbyttebetalende Ja


Fra. 1. september kan du på vores hjemmeside få endnu flere informationer om fonden.

Tegning

Der er tegningsperiode i fonden fra den 2. - 15. august 2022, hvorefter fonden vil blive børsnoteret.

Hent tegningsdokument

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3
Baseret på 26 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig