Januars bedst performende
region var Latinamerika

Visninger: 1122 Dato: 04. feb. 2019 kl. 14:30

Der vil fortsat være politisk fokus i Latinamerika.

Markedsudvikling
Latinamerika var januars bedst performende region. Det var ikke mindst drevet af Brasilien, der målt i danske kroner steg med 17,4 %. Den store stigning kom på baggrund af, at landets nye præsident Jair Bolsonaro tiltrådte 1. januar med løfter om skatte- og pensionsreformer, der vil styrke landets økonomi. Samtidig vil Bolsonaro mindske statens størrelse gennem privatisering af flere statsejede virksomheder.

I Mexico kæmper præsident AMLO for at stoppe tyveriet af brændstof. Fortsætter det nuværende omfang, kan det få betydning for såvel landets økonomi som infrastruktur. AMLO arbejder ydermere på en uddannelsesreform samt en energireform, hvor der bl.a. skal opføres et nyt omdiskuteret olieraffinaderi. Også det mexikanske aktiemarked udviklede sig positivt med en kursstigning på 9,4 % i dansk regning.

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Afdelingen klarede sig lidt dårligere end sit sammenligningsindeks. Den brasilianske producent af jernmalm Vale faldt mere end 24 % efter et uheld i en af selskabets miner, hvor flere arbejdere omkom. Cyklisk forbrug i Brasilien trak op.

Porteføljefordeling
Chile og Colombia er porteføljens største undervægte. Mexico er den største overvægt. Overvægten i Brasilien er blevet reduceret siden sidste måned og er nu tæt på neutral.

Markedsudsigt  
Der vil fortsat være politisk fokus i Latinamerika. I både Brasilien og Mexico afventes reformudspil fra landenes nye præsidenter. I modsætning til resten af verden er Brasilien i et tidligt opsving, der tilmed understøttes af ovennævnte politiske tiltag. Brasilianske aktier er generelt steget meget den seneste tid på baggrund af de positive forventninger. Vi ser dog stadig muligheder i udvalgte sektorer.

Læs mere om fonden her

Tilbage