24. okt. 2022 kl. 10:49
74 visninger

Kinesisk partikongres sænker markederne

De kinesiske aktiemarkeder reagerer meget negativt på partikongressen i Kina, hvor Xi Jinping sikrede sig en tredje periode som leder af landet.

I løbet af sidste uge afviklede Kina den 20. partikongres. I overskrifter var det en koncentration af Xi Jinpings magt, en målsætning om højere kvalitet i den økonomiske vækst, sikkerhed og teknologisk udvikling. De kinesiske aktiemarkeder falder kraftigt her til morgen (-6,7% og -35% år-til-dato). Især de kinesiske selskaber noteret i Hongkong rammes hårdt. En del af forklaringen skal findes i magtkoncentrationen omkring Xi Jinping, hvilket betyder, at nogle af de politikker, som har skabt modvinde for den kinesiske vækst og aktiemarkederne, formodentlig vil blive fastholdt. Herunder restriktionerne i forhold til Covid-19, der dog løbende er blevet tilpasset.

Forsigtige investeringer i Kina

Vi har på tværs af Fjernøsten, Globale EM-aktier og BRIK været forsigtige med investeringerne i Kina og er samlet set undervægtet. Desuden har vi haft fokus på de lokale kinesiske aktier noteret i Shanghai og Shenzhen, som reagerer noget mere afdæmpet på partikongressen. Vores investeringer i Kina har også været rettet mod de dele af den kinesiske eksport, hvor der er en solid efterspørgsel - herunder grøn omstilling og energi.

Selvom partikongressen overordnet set var skuffende, ser vi stadig muligheder i dele af det store kinesiske aktiemarked. Det skal sammenholdes med en lav værdifastsættelse, og at de globale aktieinvestorer har meget lave forventninger til Kina p.t.

Fem års Forward P/E for MSCI China

Kilde: Bloomberg og Sydbank

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,2
Baseret på 20 anmeldelser

Mest læste artikler