23. jun. 2022 kl. 18:23
33 visninger

KORR: Valuta: Norsk krone i store udsving efter renteforh...

(Rettet: I tredje afsnit er der byttet rundt på "norsk" og "dansk")

Centralbanken i Norge, Norges Bank, har torsdag besluttet at hæve sin ledende rente for fjerde gang i år - og overraskende er der tale om en renteforhøjelse på 50 basispoint, mens der blandt de fleste økonomer blot var ventet en renteforhøjelse på 25 basispoint.

Det var godt nyt for den norske krone, der, umiddelbart efter meddelelsen blev offentliggjort klokken 10, blev styrket.

En norsk krone kostede 0,7123 danske kroner umiddelbart efter meddelelsen mod 0,7078 umiddelbart inden. Siden har den norske valuta rettet sig i en anelse og handles aktuelt til 0,7090 danske kroner for en norsk.

Renteforhøjelsen bringer den ledende rente i Norge op på 1,25 pct. mod tidligere 0,75 pct., og bankens pengepolitiske komite varsler desuden en yderligere stramning af pengepolitikken på det kommende rentemøde i august

- Baseret på komiteens nuværende vurdering og balance af risici vil den ledende rente mest sandsynligt blive hævet yderligere til 1,5 pct. i august, siger centralbankchef Wolden Bache i en meddelelse.

Ifølge TDN Finans ventede syv af ti adspurgte analytikere en renteforhøjelse på dagens møde på 25 basispoint, mens de resterende tre ventede en forhøjelse på 50 basispoint.

Siden april er den norske valuta svækket 10 pct., skriver Jyske Bank i en valutaanalyse. Det er på trods af en høj oliepris og en fortsættelse af pengepolitiske renteforhøjelser fra landets centralbank

- En understregning af, at valutaens dominerende drivkræfter er mere komplekse end det umiddelbare. Det er vores vurdering, at den norske krone er lavt prisfastsat presset af en ekstrem global pessimisme. Potentialet til et comeback er dermed reelt, skriver banken.

.\\˙ MarketWireRedaktion +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet