Kvartalsforventninger danske obligationer

Visninger: 2808 Dato: 25. okt. 2019 kl. 10:45

Rentemarkederne har stort set indpriset en rentenedsættelse på det kommende Fed-møde i slutningen af oktober, og flere rentenedsættelser synes uundgåeligt.

Forventninger til 4. kvartal 2019
Renterne i USA er faldet ganske markant som konsekvens af svage økonomiske vækstudsigter. Det amerikanske opsving er begyndt at vise svaghedstegn, hvor flere vækstindikatorer peger på en lavere vækst. Den amerikanske centralbank, Fed, er blevet mere blød i sine udmeldinger og har lovet at indstille udsugningen af likviditet fra de finansielle markeder samt åbnet op for rentenedsættelser for at understøtte væksten og inflationsforventningerne. Rentemarkederne har stort set indpriset en rentenedsættelse på det kommende Fed-møde i slutningen af oktober, og flere rentenedsættelser synes uundgåeligt.

I Europa er renterne ligeledes kommet under pres, efter at Den Europæiske Centralbank, ECB, har meldt ud, at renterne forbliver rekordlave helt indtil andet halvår 2020. ECB vil de kommende måneder gøre endnu mere for at lempe pengepolitikken herunder opstart af et nyt opkøbsprogram, idet inflationsforventningerne set med ECB’s øjne er meget lave. I det kommende kvartal forventer vi, at renterne for-bliver på de meget lave niveauer.

I Danmark er renterne fulgt med ned og det toneangivende 30-årige realkreditlån havde en overgang en rente på 0,5 procent. Nu er vi tilbage til 1 procent, men det bliver igen en meget stor konverteringstermin med opsigelsesfrist ultimo oktober. Modsat i juli måned er varighedsmanglen ikke så stor blandt investorerne og de konverterbare realkreditobligationer har da også været en anelse sværere at afsætte. Vi holder skarpt øje med markedet for de konverterbare realkreditobligationer, da det er her det højeste afkast er, men samtidig også de største faremomenter. Stigende varighed – grundet stigende renter og en stejlere rentekurve i USA er nok de to største faresignaler. I den korte del af rentekurven fulgte Danmarks nationalbank rentesænkningen fra ECB og vi forventer at dette mønster vil fortsætte fremadrettet.

Af seniorporteføljemanager Nikolaj Fabricius, for Sydinvest oktober 2019.

Tilbage