Kvartalsforventninger til
Europa Ligevægt og Value

Visninger: 1338 Dato: 07. jan. 2019 kl. 15:35

Vi forventer, at valueaktier går en lysere fremtid i møde i Europa.

I Europa fortsatte de sidste kvartalers vækstafmatning.
Kombineret med en betændt politisk situation i både Italien, Frankrig og Storbritannien samt en tiltagende global vækstafmatning skabte det grobunden for negative aktieafkast. Hertil kommer Den Europæiske Centralbanks afslutning på sine årelange og store pengepolitiske lempelser som en yderligere modvind for aktiemarkedet på et kritisk tidspunkt.

Valueaktier har også klaret sig bedre i Europa i 4. kvartal, men langt fra i samme omfang, som vi har set det i USA. Forskellen beror naturligvis i en mangel på europæiske vækstaktier inden for it-området, som har været hårdt ramt i USA. I teorien er konjunkturcyklussen ikke så langt fremskreden i Europa som i USA, og man kan derfor argumentere for, at valueaktier ikke går nær så lys en fremtid i møde, som vi forventer det i USA.

Hertil kommer, at valueaktier ikke handler med nær så stor en discount ift. vækstaktier i Europa, som det er tilfældet i USA. Omvendt er udviklingen på de europæiske aktiemarkeder ofte dikteret af udviklingen på de amerikanske, så vi forventer, at valueaktier også går en lysere fremtid i møde i Europa. Ligevægtsstrategien har givet et mindre, men negativt bidrag i 4. kvartal, og vi forventer os ikke det store af den del af strategien ved indgangen til 2019.

Blandt de største risici ser vi en optrapning af den globale handelskrig, en yderligere vækstnedgang i Kina og en hård Brexit.

Af seniorporteføljerådgiver Romanas Narusis & Michael Thomassen

Læs mere på fondens profilside

Tilbage