Kvartalsforventninger Internationale obligationer

Visninger: 522 Dato: 23. okt. 2019 kl. 09:05

Rentemarkederne har stort set indpriset en rentenedsættelse på det kommende Fed-møde i slutningen af oktober, og flere rentenedsættelser synes uundgåeligt.

Forventninger til 4. kvartal 2019
Renterne i USA er faldet ganske markant som konsekvens af svage økonomiske vækstudsigter. Det amerikanske opsving er begyndt at vise svaghedstegn, hvor flere vækstindikatorer peger på en lavere vækst. Den amerikanske centralbank, Fed, er blevet mere blød i sine udmeldinger og har lovet at indstille udsugningen af likviditet fra de finansielle markeder samt åbnet op for rentenedsættelser for at understøtte væksten og inflationsforventningerne. Rentemarkederne har stort set indpriset en rentenedsættelse på det kommende Fed-møde i slutningen af oktober, og flere rentenedsættelser synes uundgåeligt. Vi forventer at udviklingen vil føre til en moderat svækkelse af dollaren.

I Europa er renterne ligeledes kommet under pres, efter at Den Europæiske Centralbank, ECB, har meldt ud, at renterne forbliver rekordlave helt indtil andet halvår 2020. ECB vil de kommende måneder gøre endnu mere for at lempe pengepolitikken herunder opstart af et nyt opkøbsprogram, idet inflationsforventningerne set med ECB’s øjne er meget lave.

I det kommende kvartal forventer vi, at renterne forbliver på de meget lave niveauer.

Tilbage