Kvartalsforventninger Internationale obligationer

Visninger: 3234 Dato: 16. apr. 2019 kl. 09:05

Flere nøgletal peger, at indeværende år byder på lavere vækst i forhold til 2018, hvilket vil lægge en dæmper på inflationen og dermed mindre behov for rentestigninger. Vi forventer, at dollaren svækkes moderat.

Retningsskiftet væk fra en strammere pengepolitik i USA har ført til kraftige rentefald i første kvartal. Den amerikanske centralbank, Fed, har stillet investorerne i udsigt, at styringsrenten holdes uændret i 2019, og at nedbringelsen af beholdningen af statsobligationer på op mod 50 mia. dollars hver eneste måned indstilles til efteråret. For aktiemarkederne har det været en saltvandsindsprøjtning, mens obligationsmarkederne tolker kovendingen som et tegn på en opbremsning i væksten. Flere nøgletal peger da også på, at indeværende år byder på lavere vækst i forhold til 2018, hvilket vil lægge en dæmper på inflationen og dermed mindre behov for rentestigninger. Vi forventer, at dollaren svækkes moderat.

I Europa er renterne ligeledes kommet under pres oven på, at Den Europæiske Centralbank, ECB, har meldt ud, at renterne forbliver rekordlave i hele 2019. De nye og særdeles bløde signaler fra ECB skal ses i lyset af en yderligere forværring af de allerede svage europæiske nøgletal. Men med udsigt til at USA og Kina bliver enige om en handelsaftale, er der gode udsigter til, at optimismen og væksten returnerer til Europa senere i år. I det kommende kvartal ser vi større sandsynlighed for, at renterne stiger en anelse fra de meget lave renteniveauer.

Den globale afmatning rammer også den japanske økonomi, hvor eksporten til Europa og Asien er med til at lægge en dæmper på væksten. Ledigheden er fortsat rekordlav og har lagt et pres på den japanske centralbank for ikke længere at føre en helt så ekspansiv pengepoli-tik. En normalisering af pengepolitikken har dog fortsat lange udsigter, da inflationen i Japan er langt under inflationsmålet på 2 %. Men Bank of Japan overvejer øjensynligt at ændre på inflationsmålet, således at inflationsmålet udgør 1,5 %-2 %, dog uden at det vil være startskuddet til en normalisering af pengepolitikken. Vi forventer ikke de store forskydninger i yennen det kommende kvartal.

 

Tilbage